Publicitat
Publicitat

PLE DEL PARLAMENT

Nadal dóna per trencat l'acord d'investidura de Mas en incomplir-se'n diversos punts

El president del grup parlamentari socialista denuncia el procés de reforma de la CCMA i el CAC sense consens entre CiU i PSC

El president del grup del PSC, Joaquim Nadal, ha considerat aquest dijous "trencat" l'acord d'investidura que va fer que els socialistes facilitessin que Artur Mas fos nomenat president de la Generalitat. Nadal ha explicat que el projecte de llei òmnibus de reforma de l'audiovisual, que continuarà el tràmit després que el PP no hagi donat suport a l'esmena a la totalitat del PSC, suposa un incompliment flagrant del pacte que tenien subscrit i, per tant, s'ha produït "la ruptura formal" de l'acord. Nadal, a més, ha inclòs aquest "incompliment" en una carta que ha enviat a Mas on recull totes les iniciatives aprovades que considera que no ha complert i li reclama seure a tendir els ponts trencats.

"S'ha produït una ruptura formal". Així de contundent s'ha mostrat Nadal en considerar trencat el pacte d'investidura. I és que pel socialista, el Govern, CiU i el PSC havien "acordat que era un tema de país i que havíem de tirar endavant junts" la reforma de la CCMA i el CAC, i amb el debat i rebuig de les esmenes a la totalitat d'aquest dijous al matí, continua el tràmit d'una llei que no compta amb el consens ni amb l'esperit que el socialista considerava pactats. "Ara volem saber si el Govern continua volent refer el que va subscriure el dia que necessitava els vots del PSC per fer Mas president, o si considera que ja li està bé un altre tipus de col·laboracions en aquesta geometria variable que a la llarga serà letal per la estabilitat institucional del país", ha volgut remarcar Nadal.

Aquest "incompliment" de l'acord d'investidura l'ha inclòs Nadal en un recull de mocions, compromisos i resolucions aprovades que ha enviat al president aquest dijous. El president del grup del PSC ha adjuntat aquest llistat a una carta dirigida a Mas on, com ja havia anunciat al Ple del Parlament de dimecres, li reclama el compliment d'aquestes iniciatives i "seure" amb el PSC per intentar "refer els ponts" per tal que Govern i oposició puguin posar en marxa d'immediat "mesures per sortir de la crisi".

Amb tot, Nadal espera que sigui el president qui faci el primer pas per mantenir aquests contactes que puguin desembocar en un "full de ruta clar" en matèria econòmica i de creació d'ocupació. "Si ell no pren la iniciativa, nosaltres no la prendrem i restarem a l'espera de que qui té la responsabilitat de Govern prengui la iniciativa", ha dit Nadal.

En aquesta carta, el socialista també retreu a Mas que, sense que s'hagi finalitzat la comissió d'estudi pel pacte fiscal del Parlament, "les resolucions parlamentaries aprovades ja donen algunes idees" sobre quina serà la postura institucional. Això, per Nadal, "rebenta la pròpia existència de la comissió". En aquest sentit, Nadal s'ha preguntat "quin sentit té, doncs, la comissió" si ja se'n prejutja el resultat, i ha instat al Govern a presentar ja la seva proposta sobre el pacte fiscal.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT