Política 16/10/2014

Turull: "Si el 9-N hi ha molta participació, el resultat tindrà nitidesa a nivell internacional"

El president del grup parlamentari de CiU, en una entrevista a l'ARA TV, assegura que "de moment" els nacionalistes no tenen el suport d'ERC per aprovar els pressupostos

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha indicat en una entrevista a l'ARA que si el 9-N alternatiu plantejat pel president de la Generalitat, Artur Mas, aconsegueix una alta participació, el resultat "tindrà nitidesa" a nivell internacional. "Depèn de nosaltres", ha indicat en una entrevista amb Antoni Bassas, on ha recordat que si una persona que viu lluny de Barcelona es va desplaçar a la capital per participar a la V, no hi ha d'haver cap problema perquè es desplaci a una distància més curta per votar en un dels 600 punts de participació del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat sobre l'estat de les relacions amb ERC, Turull ha indicat que "de moment" no tenen el suport dels republicans per aprovar els pressupostos. "Tenim un pacte d'estabilitat que ara està sacsejat", ha apuntat el president del grup parlamentari de CiU, que s'ha compromès a "treballar" per "reconduir-lo". En aquest sentit, s'ha referit als reiterats oferiments de Miquel Iceta, primer secretari del PSC, per "col·laborar" amb el Govern. "Els socialistes volen pactar amb nosaltres de dilluns a divendres i després demanen la dimissió del president el cap de setmana", ha assenyalat Turull.

El dirigent nacionalista ha assegurat que al president no li passa pel cap pactar amb Iceta i s'ha compromès a seguir entenent-se amb les forces favorables a la consulta. "No veig el president amb ganes de pactar amb ell", ha apuntat Turull, que ha indicat que la prioritat ha de ser "votar" i no la "confrontació" amb l'Estat.

stats