OPERACIÓ POLICIAL
Política 29/08/2015

Jorge Fernández Díaz afirma que la llista de Romeva hauria de ser "la candidatura de Junts pel Sí al 3%"

El ministre de l'Interior acusa CDC de faltar al respecte al poder judicial, a la Fiscalia Anticorrupció i a la Guàrdia Civil per acusar la justícia d'haver actuat amb fins electoralistes

Efe
1 min
Jorge Fernández Díaz, a París, entre Ana Pastor i el ministre francès de Transport, Alain Vidalies / EFE

ParísEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha demanat aquest dissabte a CDC que "miri dins de les seves files" i no critiqui la Guàrdia Civil per l'operació contra la suposada corrupció en ajuntaments catalans. "Convergència hauria de mirar dins de les seves files i no buscar fora la vergonya", ha reclamat Fernández Díaz, que ha qualificat de "falta de respecte absoluta al poder judicial, a la Fiscalia Anticorrupció i per descomptat a la Guàrdia Civil" les acusacions contra l'operació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández Díaz, que ha participat a París en una reunió de ministres de l'Interior, ha considerat, en declaracions als periodistes, "bastant trist i vergonyós" que després dels escorcolls "es fes una festa de la candidatura del Junts pel Sí, que hauria de ser la candidatura del Junts pel Sí al 3%" –en línia amb el titular de portada de 'La Razón'.

També s'ha referit a la intenció de la plataforma sobiranista de tirar endavant el seu pla "amb un diputat de més [sobre la majoria absoluta]", quan per aprovar l'Estatut d'Autonomia es necessiten almenys dos terços dels vots al Parlament. "Si no fos perquè és massa seriós, seria grotesc, però el poble català és molt madur. Estic d'acord amb algun comentari que he escoltat sobre que tot això s'està muntant per evitar respondre davant la justícia", ha dit.

stats