POLÍTICA
Política 29/02/2012

El ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació veu "els nacionalismes com un càncer per a Europa"

José Manuel García-Margallo ha expressat el seu suport a l'adhesió de Turquia a la UE i ha reafirmat el rebuig a la independència de Kosovo

Acn
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha assegurat aquest dimecres en la compareixença al Congrés davant la comissió mixta per a la UE que "els excessos dels nacionalismes s'han convertit en un veritable càncer de l'Europa moderna" en el procés de construcció comunitari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre ha assenyalat els èxits conjunts europeus aconseguits en l'últim mig segle i ha citat la necessitat de "superar l'estret setge de l'estat-nació”. Tot i així, ha advocat per "defensar la democràcia com a sistema per canalitzar les opinions divergents en una societat plural".

El titular d'Exteriors ha expressat el seu suport a l'adhesió de Turquia a la UE i també al fet que es concedeixi a Sèrbia l'estatut de país candidat. Sobre Kosovo ha insistit que "no reconeixerem la independència d'aquesta província sèrbia de majoria albanesa". Espanya és un dels cinc socis de la UE, juntament amb Romania, Eslovàquia, Grècia i Xipre, que s'oposa a reconèixer Kosovo, igual que altres països, com Rússia, Xina, Índia i la majoria dels iberoamericans. El ministre ha explicat que "Kosovo i els kosovars no plantegen cap problema per a Espanya. Sí que ens oposem a la declaració unilateral, perquè va en contra del dret internacional".

El senador del PNB, Iñaki Anasagasti, ha criticat el comentari del ministre sobre "els excessos dels nacionalismes" i ha afegit que "sabem què hi ha darrere d'aquesta posició", ja que el govern del PP tindria una postura contrària "si no existissin Catalunya o Euskadi".

stats