Política 28/02/2013

Margallo celebra dictamen del Consell d'Estat contra declaració sobiranista

El ministre d'Afers Estrangers del govern espanyol posa en valor que el text "defensi la Constitució i la indissoluble unitat de la nació espanyola"

Efe
1 min
El ministre d'Afers Exteriors, García-Margallo / EFE

MadridEl ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, ha celebrat avui el dictamen del Consell d'Estat, que creu que hi ha motius per recórrer davant el Tribunal Constitucional la declaració sobiranista aprovada pel Parlament català el passat 23 de gener. En declaracions als mitjans després de comparèixer a la Comissió d'Afers Estrangers del Congrés, el ministre ha valorat el fet que el dictamen apel·li a la Constitució i als preceptes que parlen de "l'indissoluble unitat de la nació espanyola, pàtria comuna indivisible dels espanyols".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

García-Margallo ha dit que el Consell d'Estat el que ha fet ha estat interpretar uns articles que, segons el seu criteri, "no necessiten massa interpretació". "No puc més que celebrar i coincidir amb allò que el Consell d'Estat ha dit", ha subratllat. La comissió permanent del Consell d'Estat ha aprovat avui el dictamen -preceptiu però no vinculant- sobre la declaració sobiranista del Parlament de Catalunya i ho remetrà aquesta tarda al Govern central perquè pugui presentar recurs d'inconstitucionalitat.

Segons aquest dictamen, la declaració aprovada pel Parlament català, que defineix Catalunya com un "subjecte polític i jurídic sobirà", vulnera els articles 1.2, 2, 9 i 168 de la Constitució espanyola.

stats