CANVI DE CICLE
Política 22/04/2014

Herrera i David Fernàndez reivindiquen Carod com "el president més d'esquerres que ha tingut mai ERC"

"M'agradaria que les esquerres arribessin en les millors condicions possibles al 9-N, perquè, si no, l'endemà hi haurà al capdavant del procés les dretes", ha apuntat l'exlíder d'ERC

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEls dirigents d'ICV Joan Herrera i de la CUP David Fernàndez han acompanyat l'exlíder d'ERC i exvicepresident català Josep-Lluís Carod-Rovira aquest dimarts en la presentació de la reedició del seu llibre '2014' (Pagès Editors), i n'han lloat el seu esperit d'esquerres. Així, tot i que Fernàndez ha reconegut "discrepàncies" amb el model econòmic que planteja Carod al llibre, l'ha destacat com "el president més d'esquerres que ha tingut mai ERC". Una consideració que seguidament ha subscrit Herrera, que també li ha etzibat en broma: "Va, ara et toca justificar-te". "Jo no m'he de justificar de res, sempre he estat d'esquerres", ha replicat Carod.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, l'exlíder d'ERC sí que havia cridat prèviament a la unitat de les esquerres per liderar el procés cap a l'estat propi. "Com a català d'esquerres que vull que el país decideixi, m'agradaria que les esquerres hi arribessin en les millors condicions possibles [al 9-N], perquè, si no, l'endemà hi haurà al capdavant del procés les dretes", ha apuntat.

Així mateix, Carod ha lamentat que "el nacionalisme espanyol és ètnic, incòmode en la globalització, contrari a la immigració, tan tronat, mentre que nosaltres som terra d'acollida des del segle XVI". Ho ha justificat pels forts lligams entre la societat catalana i occitana de llavors.

stats