CANVI DE CICLE
Política 09/02/2014

Carod-Rovira considera una "bestiesa" que els espanyols puguin votar sobre el futur de Catalunya

L'exvicepresident català creu que, si l'Estat prohibeix la consulta, Mas hauria de convocar unes plebiscitàries

Europa Press
1 min

BarcelonaL'exvicepresident del Govern i exlíder d'ERC Josep-Lluís Carod-Rovira ha considerat aquest diumenge que és una "bestiesa" que els espanyols puguin pronunciar-se sobre la sobirania de Catalunya com va insinuar el conseller de la Presidència, Francesc Homs. En una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha dit que seria "el primer cas a la història mundial que a un referèndum d'autodeterminació no només vota el poble que es vol separar, sinó l'Estat que no li deixa anar-se'n".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, ha opinat que els catalans són els únics que han de pronunciar-se perquè a les consultes sobiranistes "només voten les nacions que volen constituir el seu propi estat, i la resta és una presa de pèl".

En el cas que el govern espanyol impedís la consulta, ha dit que els catalans "no acceptaran ser privats del dret" a pronunciar-se a les urnes. Per aquesta raó, ha afegit que el president de la Generalitat, Artur Mas, hauria de fer "l'única cosa que pot fer ell i que no pot fer el govern espanyol", que és convocar eleccions autonòmiques.

stats