VAGA GENERAL
Política 14/11/2012

Duran s'"escandalitza" en veure socialistes, ERC i ICV en les manifestacions

El líder d'Unió insisteix en culpar la gestió del tripartit d'haver provocat "el forat, el dèficit terrible" que intenta pal·liar la Generalitat

Efe
2 min
DURAN HA REBAIXAT EL TO   El líder d'Unió, a la foto en el seu discurs de presentació del programa de CiU  fa uns dies, ha rebaixat en les últimes hores el to de les seves discrepàncies amb Mas. Dimarts va lamentar que PP i ERC "instrumentalitzessin" les seves paraules.

MadridEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit aquest dimecres que el "sorprèn" i l'"escandalitza" veure el PSOE, el PSC, ERC i ICV manifestar-se al costat dels sindicats quan les actuals mesures d'ajust, ha dit, són conseqüència de la seva gestió en els governs, a Madrid i a Catalunya. En roda de premsa al Congrés, Duran ha deixat clar que una "vaga general és sempre un fracàs" del govern central, de les forces polítiques, dels sindicats i dels empresaris, incapaços de posar-se d'acord en aquests anys de crisi i "anteposant els interessos de partit als del conjunt de la ciutadania". Però ha volgut també fer una "reflexió crítica" sobre el suport del PSOE a aquesta vaga, quan "és evident que si avui es prenen mesures d'ajust, mesures conegudes popularment com retallades, és com a conseqüència d'una gestió prèvia del Govern socialista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de deixar clar que CiU també és crític amb la gestió de l'actual executiu estatal per no presentar una llei de suport als emprenedors o un pla contra l'atur, ha denunciat que les formacions que durant set anys van governar Catalunya -PSC, ERC i ICV- es manifestin aquesta tarda "com si ells no tinguessin cap responsabilitat" en l'actual conjuntura. "Van deixar destrossat el país", "d'aquells vents es recullen les tempestats actuals", ha recalcat.

Segons el seu parer, els ciutadans estan als carrers "per moltes raons" i és evident que els sindicats no comparteixen les polítiques d'ajust de la Generalitat, però han de presentar "una alternativa" i "no només protestar". "El que m'escandalitza, en termes polítics, és que el PSC, ERC i ICV caminin davant de la pancarta quan fa quatre dies van provocar el forat, el dèficit terrible" que intenta pal·liar la Generalitat amb ajust fiscals, ha insistit abans d'indicar que la seva preocupació no és el nombre de persones que avui pararan, sinó les que estan a l'atur.

Duran ha mostrat el seu respecte al dret constitucional a la vaga, però ha demanat que també pugui exercir-se el dret al treball i ha lamentat la pressió dels piquets sobre comerços i autònoms. Ha confiat en què la jornada acabi pacíficament, tot i que "sempre hi ha vàndals que s'aprofiten" de la situació.

stats