Política 26/04/2013

Duran creu que la modificació de llei Wert seria "la millor predisposició" de diàleg del govern de Rajoy

El líder d'Unió demana a la UE un canvi en la política econòmica i a l'Estat un pla de xoc contra l'atur

Acn
2 min
El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, durant la seva intervenció en l'esmorzar organitzat per Fórum Europa aquest dijous / EFE

BarcelonaEl president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, creu que el més "lògic" és que el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, retiri el seu projecte de llei d'educació i el comenci de nou amb diàleg amb els implicats, després del dictamen del Consell d'Estat. A través de la carta web setmanal, Duran i Lleida ha assenyalat que una modificació d'aquesta llei que faci marxa enrere en totes les "mesures antiautonòmiques" seria la millor predisposició de diàleg polític amb Catalunya per part del govern de Rajoy. Davant de les últimes xifres de l'atur, Duran i Lleida demana a Europa que rectifiqui les seves polítiques i a l'Estat un pla de xoc contra l'atur.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran i Lleida interpreta com un "bon clatellot" al ministre el dictamen del Consell d'Estat que aquesta setmana ha rebutjat aspectes de la llei Wert com que les comunitats paguin l'ensenyament als alumnes que demanin el castellà com a llengua vehicular. Segons el líder d'Unió, aquest dictamen "dóna una bona repassada al projecte de llei del govern del PP" i posa en evidència "les invasions de competències de les comunitats autònomes", particularment, "l'atac al sistema d'immersió lingüística implantat amb èxit a Catalunya".

Després de conèixer el contingut d'aquest dictamen, considera que el més lògic seria que el ministre Wert retiri el seu projecte de llei i el comenci de nou amb diàleg amb els implicats: comunitats autònomes i partits. En aquest punt, ha afegit que si es retiren de la llei les mesures antiautonòmqiues, aquesta seria la millor predisposició de diàleg polític amb Catalunya per part del govern liderat per Mariano Rajoy.

En referència a les últimes dades de l'atur que situa la desocupació a l'Estat per sobre dels 6 milions i a Catalunya per sobre de les 900.000 persones, Duran i Lleida ha lamentat "l'autèntic drama humà" i ha avisat a la UE que si no rectifica les seves polítiques "acabarà destrossant la cohesió i el benestar social". També ha assenyalat l'Estat per reclamar-li un pla de xoc contra l'atur i prengui mesures per facilitar el crèdit a les empreses. "Hem rescatat bancs, però ¿quan rescatarem pimes, autònoms i persones? Quants dels diners que hem emprat per rescatar bancs els hem condicionat per destinar-los al crèdit per a empreses i per a famílies?", s'ha preguntat.

stats