Política 02/10/2013

"La meva relació amb Artur Mas és millorable": l'entrevista de Duran a Catalunya Ràdio en deu frases

El líder d'Unió assegura que si el procés trenca CiU i PSC i enforteix ERC i Ciutadans, "haurem fet un pa com unes hòsties". També dubta de la pertinença d'un estat català a la Unió Europea

Oriol March
2 min
Mas i Duran, aquest divendres. Foto: EFE

BarcelonaDesprés que divendres passat passés pels estudis de RAC1, el líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, s'ha assegut aquest dimarts als estudis de Catalunya Ràdio per ser entrevistat per Mònica Terribas. En una conversa que s'ha allargat al voltant de cinquanta minuts, Duran ha admès que la seva relació amb el president de la Generalitat és "millorable" i ha volgut ser "prudent" sobre la viabilitat de reformes constitucionals com les que es necessitarien per dur a terme la tercera via que ell propugna.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "La meva relació amb Artur Mas és millorable. És culpa meva, perquè viatjo molt. Per part meva, la vull millorar", sobre les tensions existents entre el president de la Generalitat –que dijous passat va desestimar la tercera via des del Parlament– i el líder d'Unió.

2. "Seria un gravíssim error que la pregunta es pactés només entre CDC i ERC", sobre el paper d'Unió al procés de la consulta i sobre la voluntat de CDC de tirar pel dret amb una pregunta de 'sí' o 'no' en cas que no arribi una oferta de Madrid abans que acabi l'any.

3. "Si el procés trenca CiU i PSC i enforteix ERC i Ciutadans, haurem fet un pa com unes hòsties", sobre els canvis en el panorama polític català arran del camí cap a la consulta.

4. "Jo no coordino res amb el senyor Oriol Junqueras. Ell tampoc coordina res amb mi", sobre si el president d'ERC està informat dels contactes que té amb Madrid.

5. "Ara que estem entusiasmats amb el 1714 és bon moment per reflexionar si Europa ens va deixar amb el cul a l'aire", sobre el paper d'Europa en la Guerra de Successió i en el procés sobiranista.

6. "Els interessa als partits europeus obrir el meló de Catalunya? Voleu dir que la solució política pot venir d'Europa?". Preguntes que es fa Duran sobre el vessant europeu del procés.

7. "A la permanent d'Unió [la cúpula del partit] tothom pensa com jo. Joana Ortega, Ramon Espadaler, Toni Font i Josep Maria Pelegrí comparteixen el que dic sobre la tercera via", sobre la unitat d'Unió al voltant de l'oferta confederal.

8. "El meu desig és que CiU no es trenqui, però si algú ho provoca...", sobre la salut de la federació i la possibilitat, ja apuntada divendres passat, que es trenqui en algun moment del procés.

9. "Sóc molt prudent amb les reformes constitucionals. Saps com comencen però no saps mai com acaben", sobre les reformes necessàries per bastir la seva tercera via.

10. "Com a senyal inequívoc de voluntat de diàleg, l'Estat hauria de fer gestos, com la retirada de la llei Wert", sobre l'entesa amb el govern espanyol.

stats