Política 03/12/2012

Del conflicte amb Duran al camí cap a l'estat propi: les cinc raons de Vila d'Abadal per estripar el carnet

L'alcalde de Vic ha deixat avui de militar a Unió, segons ha confirmat en una roda de premsa a l'Ajuntament de Vic

Oriol March
1 min
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, en una imatge d'arxiu.

VicL'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ja no és militant d'Unió, el partit que va fundar el seu avi Lluís. N'ha explicat els motius en una roda de premsa a l'ajuntament de la capital d'Osona. Són aquests:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Duran no va escoltar el clam del poble de Catalunya demanant la independència de Catalunya; Mas sí que ho va fer". Sobre la interpretació de la Diada que va fer CiU.

2. "No pot ser que un demòcrata es queixi que augmenti la participació en unes eleccions". Sobre les crítiques de Duran a la campanya de CiU, que a parer seu va mobilitzar "gegants adormits".

3. "Duran ens va dir que lideraria la recuperació de les relacions amb el PP de Madrid, i ens va demanar que el defenséssim quan des de Catalunya el critiquessin per aquest motiu". Sobre el fet de "refer ponts" amb els populars.

4. "A les eleccions municipals es vota més la persona que no pas el projecte polític d'un partit". Sobre la seva permanència al càrrec d'alcalde de Vic després d'estripar el carnet.

5. "La gota que ha fet vessar el got és que Duran digui que la independència no és viable". Sobre la relació Catalunya-Espanya d'Unió.

stats