Política 04/11/2014

CDC referma la "determinació" perquè els catalans "s'expressin lliurement" el 9-N sobre el futur del país

"El Govern ho té tot preparat perquè els ciutadans facin un exercici de dignitat democràtica", assenyala el coordinador general del partit, Josep Rull

Oriol March
1 min

Barcelona"Sí a la democràcia, sí a la llibertat". Amb aquestes paraules s'ha expressat el coordinador general de CDC, Josep Rull, després de la suspensió del procés de participació que ha dut a terme aquest dimarts el Tribunal Constitucional. "Volem refermar la nostra voluntat i determinació que aquest diumenge els catalans podran expressar-se lliurement sobre el futur del país. Continuarem fent campanya pel sí-sí", ha apuntat Rull en roda de premsa acompanyat de la portaveu de Convergència, Mercè Conesa. Tots dos han ensenyat les seves paperetes amb el doble sí assenyalat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rull ha avançat que aquest divendres es reunirà el Pacte Nacional pel Dret a Decidir. "Hem de ser capaços de mantenir la unitat", ha assenyalat el coordinador general de CDC. "El Govern ha fet bé mantenint tot l'operatiu i passant al contraatac, subratllant que estem emparats en el principi democràtic de la llibertat d'expressió", ha assenyalat el dirigent nacionalista, que ha indicat que és "difícilment atacable" el paper dels voluntaris i la seva "lliure participació".

"Que cap dels voluntaris tingui por. En un país normal d'Europa, ningú no pot tenir por per exercir la seva llibertat d'expressió. No s'està transgredint res", ha apuntat Rull, que ha indicat que "aquesta no és la consulta de la Generalitat, sinó del poble de Catalunya".

stats