Política 27/07/2019

Juanma del Olmo (UP): "¿Sánchez hauria tractat tan malament Cs com ho ha fet amb Unides Podem?"

El secretari de comunicació del partit acusa la vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, d'haver "manipulat" un document d'Unides Podem per dinamitar les negociacions

Efe
1 min
Pedro Sánchez, després de la seva compareixença al Congrés de dimarts, parlant amb dirigents de Podem

MadridEl secretari de comunicació d'Unides Podem, Juanma del Olmo, està convençut que el president en funcions, Pedro Sánchez, no volia arribar a un acord amb la formació lila: "Des del principi busca el suport de Cs i l'abstenció del PP, i sabia que fins al setembre té temps".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un fil obert al seu compte a Twitter, Del Olmo assegura: "Ens oferien tres caixes embolicades amb un llaç que aparentment eren molt boniques però que quan les obries no tenien res a dins, estaven buides".

Del Olmo es pregunta què hauria passat si Sánchez hagués negociat amb Albert Rivera una coalició: "Hauria vetat a Rivera? Hauria ofert a Cs un acord per desenvolupar la seva participació en el govern amb tres ministeris buits de competències?" En definitiva, Del Olmo creu que Sánchez "no hauria tractat tan malament Cs" com ho ha fet a Unides Podem.

Segons la seva opinió, Sánchez només va aconseguir un suport (PRC) perquè "no va negociar amb ningú per aconseguir conformar una majoria d'esquerres", però, a més, "va pujar amb supèrbia a la tribuna per dir que la responsabilitat era de tots els altres".

A la xarxa social, Del Olmo també es refereix a fets "molt greus" ocorreguts aquests dies, com que la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, "va manipular un document d'Unides Podem per enviar-lo a la premsa i fer volar pels aires les negociacions". També insisteix que Podem ha anat cedint en tot el que el PSOE exigia. "Sánchez, amb arguments bastant pelegrins, va vetar Pablo Iglesias, un veto que buscava una excusa per trencar-ho tot", afirma. Però "el problema", diu, era que Sánchez no volia un pacte amb la formació lila perquè "en el fons el vol amb Ciutadans" .

stats