Política 29/06/2015

Junqueras alerta Podem que el 27-S no pot haver-hi canvi sense independència

En una entrevista a La Xarxa, anuncia que el pacte de govern amb Convergència a la Diputació de Barcelona és "imminent" i podria "estar fet ja"

Europa Press
2 min
Oriol Junqueras, en roda de premsa

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha alertat aquest dilluns que el canvi a Catalunya no serà possible sense apostar també per la independència, adreçant-se a una eventual candidatura unitària d'esquerres que inclogui Podem de cara al 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a La Xarxa, ha considerat que "sense una Catalunya independent no canviarà la lluita contra la pobresa i la dació en pagament", i ha apuntat que el govern central bloqueja mesures que el Parlament sí que ha tractat. Ha negat que el sobiranisme estigui dividit i ha afirmat que en les eleccions catalanes "és evident que hi haurà una gran victòria de l'independentisme".

També ha assegurat que Esquerra és l'únic partit que representa "la síntesi de la llibertat i la justícia", que considera inseparables. Preguntat per si l'ANC pot quedar dividida si decideix donar suport a la candidatura de Convergència Democràtica, ha dit que espera que les entitats sobiranistes "puguin preservar el paper que han fet fins ara" encara que decideixin implicar-se en alguna llista. També s'ha mostrat "respectuós" amb relació a l'oferta del president català, Artur Mas, a les entitats i el debat intern d'aquestes entitats, i ha apuntat que és bo que les entitats col·laborin amb els partits. De fet, ha afegit que ERC ho fa des de fa temps incorporant independents: "Estem oberts que suggereixin noms de candidats".

Pacte "imminent" a la Diputació de Barcelona

A més, Junqueras ha anunciat que el pacte de govern amb Convergència a la Diputació de Barcelona és imminent i podria "estar fet ja". Ara bé, no s'ha estat de retreure que CDC i UDC vulguin incorporar el PSC, i ha afegit: "Em sorprèn que CDC digui que no prioritzem prou els acords sobiranistes i, en canvi, sigui qui insisteixi a posar el PSC a la Diputació de Barcelona i pacti amb el PSC a Tarragona".

El líder dels republicans ha criticat la reelecció de Josep Poblet com a president de la Diputació de Tarragona. Junqueras ha afirmat que "no està bé" que una persona "greument imputada" com Poblet es posi al capdavant d'una institució tan important. L'alcalde de Vila-seca està imputat pels presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics, omissió de perseguir delictes, blanqueig de capitals i falsedat documental en el marc del cas Innova. Junqueras ha reconegut que els republicans van exigir a CiU que canviés el seu candidat per un altre que no tingués cap "ombra de sospita".

stats