Política 16/01/2013

Junqueras demana al govern espanyol que faci cas de l'Eurocambra i deixi d'actuar de forma "arbitrària i injusta"

Lamenta que l'Estat actuï amb "egoisme" i posa les seves esperances en la racionalitat europea

Acn
2 min
El president dels republicans, Oriol Junqueras, aquest dissabte a Sant Vicenç dels Horts / NÚRIA JULIÀ / ACN

BarcelonaEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha demanat aquest dimecres al govern espanyol que faci cas de l'Eurocambra i deixi d'actuar de forma "arbitrària, injusta i ineficaç" amb els objectius de dèficit. En declaracions a l'ACN, ha lamentat que fins ara l'Estat hagi actuat amb "molta irracionalitat i molt d'egoisme". "Nosaltres posem bona part de les nostres esperances en aquesta racionalitat europea i haurem de seguir pressionant el govern espanyol", ha apuntat Junqueras després que el Parlament Europeu hagi aprovat un informe que recomana als estats un repartiment just dels objectius de dèficit entre administracions centrals i regionals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha apuntat que el govern espanyol ha fixat fins ara un sostre de dèficit per a les autonomies "de forma arbitrària, injusta i ineficaç", i això és precisament el que ha dit l'Eurocambra. "El Parlament Europeu ve a avalar les tesis que ha defensat ERC en contra d'aquesta decisió injusta", ha dit.

Aquesta decisió europea, al seu parer, és fruit de la feina que ha fet el Govern, els eurodiputats i tota Catalunya en general per explicar el "maltractament sistemàtic" que rep l'economia catalana per part del govern espanyol.

L'Estat, segons Junqueras, ha aportat fins ara "molta irracionalitat i molt d'egosime", i ERC posa ara bona part de les seves esperances en què escolti la "racionalitat europea". "Haurem de seguir pressionant uns governs espanyols que fins ara tanquen les seves oïdes i ulls a la realitat, i que tanquen el seu cor a la necessitat d'ajudar a qui més pateix i qui més pot contribuir per sortir de la crisi", ha apuntat.

De fet, ha assegurat que dintre del PP europeu hi ha molts diputats suecs, hongaresos o d'altres països que s'adonen de la "vergonya, l'arbitrarietat i la injustícia" del que fa el PP espanyol amb Catalunya.

stats