Política 25/05/2015

Junqueras celebra la "penetració de l'independentisme a la zona metropolitana"

En una entrevista a RAC1, el líder d'ERC es mostra "absolutament convençudíssim" que el 27-S hi haurà eleccions i insisteix que s'abandoni el "debat estèril i que no ajuda en res" de la llista unitària 

Ara
1 min
Oriol Junqueras vota a Sant Vicenç dels Horts a les municipals del 24-M / EFE

BarcelonaEl líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha celebrat aquest dilluns els resultats que els republicans han obtingut a tot el país aquest 24-M i, sobretot, el fet que la seva formació s'hagi convertit en segona força a l'àrea metropolitana: "Això ens dóna una idea brutal de la penetració de l'independentisme a la zona metropolitana", ha dit en una entrevista a 'El Món a RAC1', per afegir que és aquesta zona la que s'ha d'acabar de conquerir de cara al 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Junqueras no té cap dubte que aquest setembre hi haurà comicis catalans. "Estic absolutament convençudíssim que hi haurà eleccions el 27-S, i que els independentistes guanyarem i obrirem un procés constitucional per iniciar un procés constituent", ha dit després que en alguns mitjans s'hagi qüestionat la conveniència de mantenir aquesta data per les eleccions plebiscitàries.

Sense deixar el tema, el republicà també ha insistit en abandonar d'una vegada per totes la idea d'una llista unitària dels partits a favor de la independència de cara a les eleccions. Segons ha considerat, es tracta d'un "debat estèril i que no ajuda en res". "Ara hem de dedicar-nos a treballar per la gent i no a reobrir debats. Cal deixar la politiqueria i els tacticismes", ha afegit. No obstant això, s'ha esforçat a remarcar que la seva relació amb el president de la Generalitat, Artur Mas, és molt bona: "A cap país d'Europa hi ha tanta col·laboració i tant bona relació entre el president i el cap de l'oposició".

stats