Política 03/05/2019

La Junta d'Andalusia defensa el nomenament de Millo davant les crítiques del PSOE i Vox

"És una falta de respecte al poble andalús", denuncien els socialistes

Ara / Efe
1 min
L'exdelegat del govern espanyol a Catalunya, en una imatge d'arxiu

SevillaPer a Vox, Enric Millo "sobra". Per al PSOE, el seu nomenament com a delegat d'Acció Exterior de la Junta d'Andalusia és "una falta de respecte al poble andalús". L'oposició carrega contra el govern que comparteixen el PP i Cs, però el conseller andalús de presidència, Elías Bendodo, defensa la vàlua del polític català. "La persona escollida té la qualificació professional i l'experiència necessàries per al càrrec, és la persona adequada per a la feina", ha explicat aquest divendres en la sessió de control parlamentària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bendodo ha recordat que no s'ha creat un càrrec nou per a Millo i que tots els nomenaments de la Junta es fan seguint els criteris de capacitat i adequació al càrrec. "Hi ha moltíssims andalusos fora d'Andalusia que durant molts anys han estat abandonats", ha explicat, i ha lamentat les crítiques: "A Andalusia qualsevol espanyol pot tenir el seu lloc i l'acollim amb els braços oberts vingui d'on vingui".

La diputada de Vox Luz Belinda Rodríguez ha opinat que aquest nomenament "sobra" i ha titllat aquesta secretaria d'"un altre xiringuito de col·locació d'amics que no canviarà", a més de considerar un "escàndol" l'elecció d'algú "sota el mandat del qual es va fer un referèndum d'autodeterminació".

Des del PSOE, Ángeles Férriz ha lamentat la "falta de respecte al poble andalús", al qual, segons el seu parer, "estan enganyant" per "convertir en tres mesos la Junta en el xiringuito més gran d'Espanya, ple d'amiguets amb tot el que els ha quedat penjat a la resta d'Espanya".

stats