HORITZÓ ELECTORAL
Política 13/09/2015

Eduardo Reyes crida a "sortir de l'oligarquia del PP" el 27–S

Neus Munté critica a Nou Barris que el procés sobiranista és "un projecte que no va contra ningú però que en canvi té un estat en contra"

Adrià Huertas
2 min
Candidats de Junts pel Sí, en un acte a Nou Barris / A.H.

BarcelonaEl líder de Súmate i membre de la llista de Junts pel Sí, Eduardo Reyes, ha fet una crida aquest diumenge a "sortir de l'oligarquia del PP". En un acte de campanya a Nou Barris, ha fet una crida també a participar en les eleccions i ha defensat la construcció del corredor mediterrani, "encara que sigui a pic i pala". Reyes ha conclòs l’acte amb una frase del filòsof grec Plató: "Si no fas política, te la faran els més dolents que te la poden fer".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu torn, l'activista del barri i també membre de la candidatura Manel Pousa i Engroñat, el pare Manel, ha demanat "tenir respecte per als que no pensen com nosaltres" i ha instat a "posar les coses al seu lloc de forma democràtica". Així mateix, la número 47 de Junts pel Sí, Anna Surra, veïna del barri de Roquetes des de fa 10 anys, ha fet una crida a distribuir més bé la riquesa per poder afrontar les pensions dels jubilats en un futur. Tanmateix, Surra ha apel·lat als seus orígens uruguaians per demostrar que la candidatura "no representa una persona ni un partit" sinó una voluntat de millores de les condicions socials dels catalans.

Igualment, el diputat d'ERC i número 18 de la candidatura, Oriol Amorós, ha defensat que "el nostre futur el decidiran els catalans mitjançant el vot". També ha convidat a tothom a "agafar la llista de contactes del mòbil per convèncer els indecisos a votar la candidatura independentista el 27 de setembre". Finalment, la vicepresidenta del Govern, Neus Munté, ha destacat la "viabilitat d'una Catalunya independent" i ha criticat que el procés sobiranista és "un projecte que no va contra ningú però que en canvi té un estat en contra".

Al començament, veïns unionistes han interromput l'acte de Junts pel Sí amb crits recordant el "cas 3%", fet que ha servit als parlamentaris per personificar el "discurs de la por i la violència" per part de l'estat espanyol.

stats