Política 29/07/2015

El ministre de Justícia avisa: "El govern espanyol utilitzarà tots els recursos per garantir l'ordre constitucional"

Rafael Catalá considera que l'executiu central "hauria de recórrer a l'àmbit judicial" si Catalunya convoca unes eleccions "més enllà de la normalitat dels processos electorals

Efe
1 min
El ministre de Justícia, Rafael Catalá / EFE

ValladolidEl ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha insistit aquest dimecres en el fet que "la independència no és possible" en el model de convivència espanyol, en referència a Catalunya, per la qual cosa "si el govern espanyol ha d'actuar per garantir l'ordre constitucional utilitzarà tots els recursos, perquè aquesta és la seva obligació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als periodistes des de Valladolid, Catalá ha recordat que cada administració té les seves competències i el problema apareix quan alguna d'elles o poder públic "desborda el seu àmbit competencial i intenta legislar i prendre decisions que no li corresponen".

Així, ha dit que si això succeís en qualsevol comunitat, "en aquest cas a Catalunya", el govern central "hauria de recórrer a l'àmbit judicial o constitucional". Ho ha dit en relació a la possibilitat que Artur Mas signi un decret de convocatòria del 27-S que vagi "més enllà de la normalitat dels processos electorals normals", en relació al caràcter plebiscitari de les eleccions.

"Els governs estem tots sotmesos a la llei i al dret, estem per resoldre problemes dels ciutadans, no per crear debats artificials i innecessaris, no per parlar del que no cap en el nostre model de convivència", ha reflexionat el ministre de Justícia. En aquesta línia, ha insistit que "la independència no cap en el nostre model de convivència", i això s'ha de "dir clar" davant dels qui "s'entesten a plantejar somiejos que no caben en la Constitució".

stats