Política 25/01/2018

Torrent fixa el ple d'investidura per al dia 30 a les tres de la tarda

La mesa del Parlament ajorna la decisió sobre la delegació de vot dels diputats a Brussel·les

Marc Toro / Aleix Moldes
1 min
El president del Parlament, Roger Torrent, i la mesa s'han reunit aquest dijous al matí amb els representants dels grups parlamentaris

BarcelonaJa hi ha data per al debat d'investidura: serà el dimarts 30 a les tres de la tarda, segons ha anunciat a través de Twitter el president del Parlament, Roger Torrent. Junts per Catalunya i ERC no es posaven d'acord sobre el dia, però finalment Torrent ha acabat convocant-lo un dia abans que expirés el termini. Fonts parlamentàries expliquen que el grup que encapçala l'encara candidat a la investidura, Carles Puigdemont, volia que el ple tingués lloc a les 16 hores de dimecres, dia 31, la data límit per celebrar-lo. Els republicans, en canvi, defensaven que la sessió tingués lloc el dia abans, dimarts 30, l'opció per la qual ha optat finalment Torrent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del Parllament manté, de moment, Carles Puigdemont com a candidat a la investidura. Ara bé, entre demà i dilluns el Tribunal Constitucional haurà de pronunciar-se sobre el recurs del govern espanyol a la decisió de la mesa de nomenar Puigdemont. Un cop es produeixi la suspensió automàtica del TC, Torrent haurà de decidir si la desobeeix (amb les conseqüències penals que això pot comportar) o planteja un candidat alternatiu, un fet que de moment JxCat i ERC descarten.

Torrent ha reunit aquest matí la mesa, i ha hagut d'escoltar les crítiques de l'oposició per no haver fixat encara la data del debat. Un cop fixada a l'agenda, queda una altra incògnita: què es resoldrà sobre la delegació de vot dels diputats que són a Brussel·les, una decisió que haurà de prendre la mesa a principis de la setmana que ve.

stats