Política 28/09/2017

L'AMI i l'ACM demanen suport a alcaldes de tot el món davant les "pràctiques totalitàries del govern espanyol"

Les entitats envien una carta a més d'un miler d'alcaldes de les 100 ciutats més grans del món i de les 50 més importants de cada país europeu

Ara
1 min
Neus Lloveras (AMI) i Miquel Buch (ACM) en roda de premsa

BarcelonaLa presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, i el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, han enviat una carta aquest dijous a més d'un miler d'alcaldes de les 100 ciutats més grans del món i les 50 més importants de cada país europeu. En la carta demanen als alcaldes suport a les institucions catalanes davant les "pràctiques totalitàries del govern espanyol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'AMI i l'ACM recorden que representen el "98% dels municipis catalans": "Els alcaldes catalans no només tenim els mateixos problemes i desafiaments que qualsevol altre municipi europeu, també patim una situació política molt greu a causa del rebuig del govern espanyol a permetre un referèndum d'autodeterminació".

"Com a alcaldes democràticament elegits", fa el text, "creiem que el problema polític a Catalunya s'hauria d'abordar amb maneres polítiques, democràtiques i pacífiques, donant veu als ciutadans perquè decideixin lliurement quin estatus polític volen en el futur". Per tant, les entitats "denuncien el setge polític i judicial de les institucions democràtiques de Catalunya i, per extensió, dels catalans".

Per tant, "us demanem, com a alcaldes europeus democràticament triats, que doneu suport a les institucions i el poble de Catalunya en la seva lluita per la democràcia", insisteix la carta: "Us cridem a fer qualsevol cosa que pugueu, a escala local i nacional, perquè Europa reaccioni a aquesta violació dels pilars bàsics de la construcció europea".

La crida de l'AMI i ACN als alcaldes europeus
stats