Publicitat
Publicitat

L'AMI i l'ACM asseguren que tots els alcaldes aniran a declarar: "No tenim res a amagar"

Les entitats municipalistes subratllen el compromís amb el Govern i el referèndum de l'1-O

Els alcaldes declararan davant la fiscalia quan siguin citats. Així ho han afirmat els presidents de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, i de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, aquest dimecres després de la reunió extraordinària entre les cúpules de les dues entitats. "Quan haguem d'anar a declarar, declararem", ha subratllat Lloveras, malgrat que els alcaldes de la CUP ja han expressat públicament la seva negativa a acceptar la citació de la fiscalia. "No tenim res a amagar", ha afegit. "Declarar, declararem, però hi anirem emmanillats", expliquen alguns alcaldes cupaires a l'ARA.

La fiscalia ordena als Mossos que detinguin els alcaldes que col·laborin amb el referèndum si no van a declarar

"Quan una persona té un problema amb la justícia, el problema és d'aquella persona. Quan són 700 alcaldes, el problema és de la justícia", ha afegit Buch. L'ACM i l'AMI posen a disposició dels alcaldes l'assessorament legal que necessitin. Tots els alcaldes catalans estan convocats dissabte a la plaça de Sant Jaume per protestar contra la "persecució judicial".

Les policies locals no perseguiran urnes

Com a alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch és el màxim responsable de la policia local. Com ell, tots els alcaldes catalans tenen la mateixa responsabilitat i Buch ha garantit aquest dimecres que no acataran l'ordre judicial que insta les policies locals a perseguir les urnes, les paperetes i els sobres del referèndum. "La policia local no és policia judicial. No farem servir eines democràtiques del nostre poble per perseguir les urnes", ha sentenciat.

Etiquetes

Més continguts de