Política 29/05/2018

L'ANC acusa Torra d'"acotar el cap" i "acceptar la injustícia de l'Estat" amb el recanvi de consellers

La CUP apunta que "l'estratègia de JxCat i ERC és la mateixa: assumir, desmobilitzar i gestionar"

Ara
1 min
La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

BarcelonaIndignació a l'ANC per la substitució dels consellers empresonats i exiliats. L'anunci dels nous consellers ha provocat una ràpida reacció de l'entitat independentista, que a través de Twitter s'ha mostrat contundent contra la decisió del president de la Generalitat. "Acotant el cap, seguint tutelats i acceptant la injustícia de l’estat espanyol no es fa un Govern efectiu. L'única possibilitat és la República", ha tuitejat l'ANC des del seu compte oficial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fa només unes hores la presidenta de l'entitat, Elisenda Paluzie, insistia en declaracions des del Parlament que Torra havia d'ordenar la publicació al 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya' (DOGC) del decret de nomenament dels consellers que el govern espanyol es negava a fer. "No estaria cometent cap il·legalitat", sostenia aquest dilluns també el vicepresident, Pep Cruanyes, després de reunir-se amb el president del Parlament, Roger Torrent, juntament amb altres membres de la direcció de l'ANC.

L'entitat presidida per Paluzie ha sigut l'actor més contundent a l'hora de defensar la restitució del Govern legítim –ara no repeteix cap conseller de l'anterior executiu– i, principalment, d'investir Carles Puigdemont.

El recanvi de consellers no ha agradat a la CUP i així ho ha expressat el portaveu del secretariat nacional, Lluc Salellas, a través de Twitter, on ha refermat el posicionament dels anticapitalistes al Parlament. "Els fets van corroborant allò de passar a l'oposició i concentrar-nos en construir la República des de tots els espais i amb iniciativa política pròpia", ha piulat el representant cupaire. Salellas també ha afirmat que s'ha demostrat que "l'estratègia de JxCat i ERC era la mateixa (discursos a banda): assumir, desmobilitzar i gestionar".

stats