POLÍTICA
Política 05/02/2013

L'Audiència Nacional pregunta a Hisenda si Jordi Pujol fill es va acollir a l'amnistia fiscal

Accepta la petició que li va fer la Fiscalia Anticorrupció per indagar la possible implicació de l'empresari en un suposat blanqueig de capitals

Efe
2 min

BarcelonaEl jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha preguntat a l'Agència Tributària si Jordi Pujol Ferrusola, fill de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol, es va acollir a l'amnistia fiscal aprovada pel govern central i si ha percebut rendes obtingudes fora del territori espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El jutge demana a Hisenda un informe sobre si Pujol Ferrusola es va beneficiar de l'amnistia fiscal per fer aflorar diners pels quals no hauria pagat els impostos corresponents i si té ingressos procedents de fora de l'Estat, com per exemple, de Suïssa.

D'aquesta manera, accepta la petició que li va fer la Fiscalia Anticorrupció per indagar la possible implicació de l'empresari en un suposat blanqueig de capitals.

L'acte sol·licita a Hisenda informació d'una possible declaració tributària especial d'acord amb l'anomenada amnistia fiscal aprovada per l'executiu central al mes de març de 2012.

A més, pregunta sobre la possible existència "de rendes obtingudes com a persona física o jurídica -a través d'alguna societat- fora del territori nacional".

Anticorrupció va fer la petició després que el passat dia 17 l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola va ratificar a l'Audiència Nacional la seva denúncia per un suposat blanqueig de capitals contra el fill de l'expresident català, i va dir que l'havia vist transportar a Andorra grans quantitats en bitllets de 500 euros.

El magistrat li va prendre declaració a instància de la secció tercera de l'Audiència, que entenia que les dades aportades per la dona en la declaració davant la Policia eren "significatives d'òbvies imputacions delictives a Pujol Ferrusola i a membres de la seva família".

La petició de la Fiscalia va suposar un impuls a la investigació contra el fill de l'expresident, ja que el ministeri fiscal entén que la denúncia de la dona podria suposar la comissió de fets delictius per part de Jordi Pujol Ferrusola.

María Victòria Álvarez Martín va denunciar a la Policia al mes de desembre passat diversos viatges entre els anys 2006 i 2008 a Andorra, Londres, Mèxic i l'Argentina. Pel que fa als del primer país, va explicar que la seva exparella va portar al maleter del seu cotxe grans quantitats de diners en bitllets de 500 euros.

Sobre els viatges a Mèxic, es va referir a inversions en la construcció d'un hotel i negocis de gestió de casinos. Pel que fa a Londres, va indicar que va participar en una reunió com a possible inversora d'una empresa de telecomunicacions.

Segons va exposar la Fiscalia després de la declaració policial, aquests fets "són representatius de dades o indicis que, si poden ser concretats o ampliats, permetrien una investigació penal per presumptes delictes de blanqueig de capitals i/o delictes contra la Hisenda pública".

stats