L'Estat exigirà el primer control de les finances de la Generalitat divendres vinent

Els interventors també hauran de donar informació sobre les despeses de la Generalitat des que ha començat l'any

El govern de Mariano Rajoy ha publicat aquest dissabte al 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE) l'acord pel qual  ordena controlar les finances de la Generalitat perquè no posi en marxa el referèndum de l'1-O. En el document, detalla que demanarà el primer informe als interventors de la Generalitat divendres que ve, 28 de juliol, perquè certifiquin que en el període entre el 17 de juliol i el 23 de juliol del 2017 no es va dedicar ni un sol euro del pressupost a l'organització del referèndum.

D'altra banda, l'Estat també demanarà explicacions al Govern sobre les despeses de tot aquest 2017. Els responsables de la Generalitat designats pel govern de Rajoy hauran de justificar els pagaments realitzats entre l'1 de gener i el 16 de juliol d'enguany.

Així doncs, en cas que no s'enviïn els informes o que en algun d'ells hi hagi una partida per al referèndum, l'Estat adoptarà les "mesures procedents" i podria suspendre el finançament autonòmic assignat a Catalunya a través del FLA. En el text publicat al BOE, assegura que pot evitar que "la situació pressupostària" d'una comunitat autònoma afecti negativament la resta.

Més continguts de