Rabell confirma que no serà a la mobilització de l'Onze de Setembre

El candidat de Catalunya Sí que es Pot assegura que l'aposta pel "plantejament plebiscitari fa molt difícil desvincular l’acció de la Meridiana del relat de Junts pel Sí"

Lluís Rabell no serà a la manifestació de l'11 de setembre. El candidat de Catalunya Sí que es Pot ha anunciat aquest dijous a través del  seu compte de Facebook que no aniria a la mobilització que impulsa Ara És l'Hora, la plataforma sobiranista formada per l'ANC, Òmnium i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). "L’aposta de les mateixes entitats convocants pel plantejament plebiscitari fa molt difícil desvincular l’acció de la Meridiana del relat de Junts pel Sí", ha justificat, i ha afegit que és per aquest motiu que s'ha inclinat per no ser present a la Via Lliure.

Rabell acusa el president Artur Mas de voler transformar la Diada en el "primer acte massiu de campanya", "vinculant el clímax emocional a la pretensió d'atribuir el caràcter plebiscitari" a les eleccions. Per a ell, és una percepció que ha calat en àmbits sindicals, veïnals i associatius i que genera "incomoditat" en gent "compromesa amb la lluita per les llibertats nacionals i, fins i tot, independentista".

El de Catalunya Sí que es Pot ha anunciat la seva decisió, que en paraules seves "no ha estat fàcil", després de reunir-se amb una delegació de l'ANC i Òmnium. "És el primer cop que no aniré a la manifestació de la tarda de l’11-S. Sempre hi havia anat, des dels anys en què hi havia sobretot el jovent independentista, ben abans de les mobilitzacions ciutadanes massives d’aquests últims anys", ha dit Rabell.