Política 19/04/2018

Levy qüestiona Montoro i afirma que els diners per finançar l'1-O "van haver de sortir d'algun lloc"

Sentencia que "l'independentisme sempre ha utilitzat tots els mitjans per al seu projecte polític"

Ara
2 min
Levy qüestiona Montoro i afirma que els diners per finançar l'1-O "van haver de sortir d'algun lloc"

BarcelonaLa vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, considera que "caldria verificar que la Generalitat no ha enganyat el govern (espanyol)" en el finançament del referèndum, ja que "els diners van haver de sortir d'algun lloc", encara que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, asseguri que no es va destinar "ni un sol euro" de diners públics a l'1-O. En una entrevista a RNE, Levy ha recordat que Catalunya es va beneficiar del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i que "si bé era finalista i anava destinat a cobrir necessitats administratives de la Generalitat, sí que hi ha pogut haver algun tipus de martingala per enganyar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'independentisme sempre ha utilitzat tots els mitjans personals públics, de temps i de diners, per intentar dur a terme el seu projecte polític, i, per tant, crec que hem de ser molt vigilants i extremar l'observança perquè efectivament no hi hagi hagut malversació de diners públics", ha assenyalat. En aquesta línia ha plantejat que "això és així perquè no només utilitzaria el que poden ser diners públics, ja siguin dels seus tributs o falsejant factures o fent passar unes despeses per unes altres, sinó també de totes les institucions ", i entre aquestes institucions ha citat TV3, que "fan servir com si fos seva".

"Són molt constatables tots els fets i tota la trajectòria en aquesta utilització de diners, mitjans i institucions per intentar consolidar el seu projecte. D'algun lloc van haver de sortir aquests diners per pagar, per exemple, les urnes", ha assenyalat Levy, que no dubta, en qualsevol cas, que Montoro aportarà al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena "la documentació que estigui a la seva disposició sobre aquesta qüestió".

Rebat Zoido: "Xiular l'himne no es violència"

Levy també ha deixat clar que xiular l'himne d'Espanya durant la final de la Copa del Rei de futbol com passa cada any "no és violència", sinó "una falta de respecte", i ha rebatut així el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, que sí que considera que és violència. La dirigent popular, que opina que no s'hauria de suspendre el partit, ha afirmat que "el que es xiula és un odi a uns símbols que representen molts espanyols i, per tant, és una falta de respecte", a més de ser al seu judici una incongruència que hi hagi aficionats que vagin a una competició que "odien" i a la qual "van a xiular".

Amb tot, Levy afirma que no ho catalogaria com a violència, sinó com a "violència sentimental", perquè afecta "els sentiments de molts ciutadans que es veuen representats en aquests símbols". Per això, i encara que reconeix que la xiulada suposa "intentar violentar la convivència democràtica", ha subratllat que "no és desitjable" que se suspengui el partit.

stats