Política 17/05/2018

L'exdirector del Cardenal Cisneros: "Aguirre trucava perquè Casado acabés la carrera"

Alberto Pérez de Vargas confirma les pressions a 'El Mundo', però l'expresidenta ho desmenteix

Ara
1 min
Pablo Casado / EFE

BarcelonaPablo Casado continua assenyalat per l'aprovació exprés de la carrera de dret. Aquest dimecres 'El Mundo' publicava que el Centre d'Estudis Cardenal Cisneros, un centre privat adscrit a la Complutense i que depèn orgànicament de la Comunitat de Madrid, havia facilitat que el vicesecretari de comunicació del PP obtingués la meitat del títol en un any. En l'edició d'aquest dijous Alberto Pérez de Vargas, el director del centre entre el 2005 i el 2013, confirma que va rebre pressions d'Esperanza Aguirre: "Uf! Van trucar molts [càrrecs del PP] –diu Pérez de Vargas–, i també trucades de la presidenta de la Comunitat: que a veure què fas amb aquest noi, que ha d'acabar..."

Segons explica, ell mai va forçar cap professor perquè aprovés Casado, tot i que els va adreçar que el partit tenia interès que acabés la carrera amb celeritat. De fet, Pérez de Vargas afirma que arriba al capdavant del Cardenal Cisneros designat per la mateixa Aguirre. Preguntada per 'El Mundo', l'expresidenta nega rotundament els fets i diu que ni tan sols coneix aquest centre educatiu. "Ni sabia que s'havia canviat d'universitat", subratlla Aguirre, que creia que Casado havia fet tota la carrera a Icade, on va estar set anys per treure's mitja carrera.

L'afectat ja es va defensar aquest dimecres i aquest matí ha tornat a protestar per les informacions. "Espero que qui m'ha difamat restauri la meva honorabilitat", ha asseverat a través de Twitter, en una piulada on denuncia que "un mitjà segueix difamant".

stats