Política 14/03/2019

Poble Lliure tanca un acord amb Som Alternativa i Pirates de Catalunya per anar junts al Congrés

El 83% dels militants de Pirates ratifica l'acord de coalició

Acn
1 min
Militants de la CUP votant durant una assemblea recent.

BarcelonaDesprés de clavar un cop sobre la taula a la CUP i decidir presentar-se per separat a les eleccions generals, Poble Lliure ja ha trobat aliats. La formació fins ara integrada en els anticapitalistes defensa la participació a les institucions com un pas indispensable en el camí d'assolir la majoria social per a la independència. Així, ha tancat un acord a tres amb Som Alternativa i Pirates de Catalunya per presentar una llista conjunta a les eleccions del 28 d'abril.

Així ho ha anunciat la portaveu del partit, Mireia Caldés, en una entrevista al 3/24 en què ha explicat que l'acord està tancat. Pirates de Catalunya ha ratificat la proposta d'acord després que un 83% de la militància hagi donat llum verda a la coalició en una votació en línia que es va obrir ahir i que s'ha tancat avui. Poble Lliure ha decidit concórrer als comicis estatals per primer cop a la seva història, i al marge de la decisió que va prendre la CUP de no ser-hi. Caldés ha explicat que confia que la decisió no comporti una escissió amb els cupaires, per bé que els anticapitalistes van emetre ahir un comunicat en què criticaven la decisió de Poble Lliure.

La CUP, que tem que el pas de Poble Lliure afecti la integritat del projecte, celebrarà un consell polític el 23 de març per abordar la crisi interna. En aquest moment caldrà veure si alguna assemblea planteja l'expulsió d'aquesta formació de la CUP, que es va registrar com a partit el juny del 2017 per "legalitzar la situació de l'organització" i no per presentar-se a cap convocatòria electoral, segons van explicar aleshores.

stats