Política 21/07/2015

Mor Lluís Hernández, el primer alcalde de Santa Coloma de Gramenet després de la dictadura

Conegut com 'el capellà roig', Hernández va ser escollit alcalde el 1979 amb la restauració de la democràcia, i va governar sota les sigles del PSUC fins al 1991

Ara
1 min
Lluís Hernández Alcàsser, primer alcalde de Santa Coloma de Gramenet després de la dictadura / FONT: Facebook de Núria Parlon

BarcelonaLluís Hernández, el primer alcalde de Santa Coloma de Gramenet després de la dictadura (1979-1991), va morir ahir dilluns. Ho ha anunciat l'actual alcaldessa, Núria Parlon (PSC) en un missatge al seu perfil de Facebook, en el qual destaca que Hernández va ser "un home bo i un bon alcalde per Santa Coloma".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Conegut com 'el capellà roig', Hernández va ser escollit alcalde el 1979 amb la restauració de la democràcia, i sota les sigles del PSUC va governar fins al 1991, quan la socialista Manuela de Madre li va prendre l'alcaldia.

Parlon ha recordat "el seu caràcter forjat en la fe religiosa, la seva tasca social i la qualitat humana". L'alcaldessa ha avançat que l'Ajuntament proposarà a la Comissió de Patrimoni que un espai de la ciutat porti el seu nom.

stats