POLÍTICA
Política 07/07/2013

Lucena: "El pacte PSC-PSOE dóna tanta autonomia com la independència"

El portaveu parlamentari del PSC defensa les bondats de la reforma constitucional acordada dissabte amb els barons del PSOE

Ara
1 min
Maurici Lucena, portaveu del grup del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), l'11/06/2013 al Parlament / ACN

Barcelona"El pacte constitucional PSOE-PSC donarà a Catalunya gairebé tanta autonomia com una Catalunya independent, i sense trencar res". Ho afirma el portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena, en declaracions al programa 'Via Lliure' de RAC1, en què ha defensat les bondats del document acordat a Granada entre tots els barons del PSOE en el que ve a ser l'oferta de l'esquerra espanyola per reformar la Constitució, de manera que introdueixi algun element federalitzant a l'estat de les autonomies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lucena ha deixat clar que ell també creu, com Pere Navarro, que "la reunió d'ahir PSOE-PSC passarà a la història de Catalunya i d'Espanya". "Cap constitució de cap país 'seriós' inclou l'escissió d'un dels seus territoris", ha etzibat en referència al fet que el document no reconegui a Catalunya el dret a l'autodeterminació.

Federalisme 'light'

El document aprovat aquest dissabte a Granada per tots els barons del PSOE incorpora alguns elements federalitzants a l'estat autonòmic. Reconeix el principi d'ordinalitat en el finançament, és a dir, que cap territori pot perdre posicions en recursos per càpita un cop repartida la solidaritat –com passa ara–, si bé també deixa clar que l'Estat no està obligat a complir-ho. La reforma constitucional dels socialistes no reconeix que Catalunya sigui una nació ni el dret a decidir, però aposta pel blindatge de les competències autonòmiques.

stats