Política 13/05/2015

CiU guanyaria a Mataró i ERC entraria a l'ajuntament com a tercera força

Segons l'enquesta publicada pel CapGros i TotMataró, C's obtindria representació i PxC quedaria fora

Ara
2 min

BarcelonaCiU tornaria a ser la força més votada a Mataró, tot i que amb una pèrdua d'un o dos regidors. Aquest és el resultat que s’extreu de l’enquesta elaborada per Capgros i TotMataró de les perspectives que s'auguren en aquestes eleccions municipals a la ciutat de Mataró. També apunten que el PSC es manté com a segona força (de 8 passa a una forquilla de 5 a 6 regidors).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una de les novetats que detecta l’enquesta és la irrupció d’ERC com a tercera força, un partit que actualment no té representació a l’ajuntament. Van quedar fora de l'ajuntament el 2011, però hi tornarien amb el millor resultat de la seva història. Aquesta irrupció, però, l'aconsegueixen amb el mateix cap de llista, Francesc Teixidó, la qual cosa indica en aquest cas la força de la marca.

La irrupció dels republicans no és en detriment de la CUP, que l'enquesta li dóna l'opció de passar d'un a dos regidors.

ICV-EuiA, per la seva banda, es mantindria igual o es veuria superada pels cupaires. I VoleMataró (una nova candidatura d'esquerres) ho tindria difícil per entrar —obtenint un regidor o cap.

D'altra banda, el PP baixaria, amb una forquilla de 3 a 4 regidors —ara en té 5. Per contra, una altra força unionista irromp a l'escenari, C's, que entraria al consistori com a quarta o cinquena força.En aquest punt, Plataforma per Catalunya perdria la representació que té actualment, de tres regidors passaria a tenir-ne un o cap.

Amb tot, s'espera un panorama polític fragmentat, ja que es pot passar de sis grups polítics a set o nou grups. Part de la definició del mapa municipal estarà en mans dels indecisos, que segons l'enquesta estant entre el 25 i el 30%.

stats