Política 04/07/2015

Iceta es mostra "perplex" perquè el sobiranisme "encara no sap com es presentarà" el 27-S

El primer secretari del PSC critica que "cada dia hi ha una iniciativa i cap encaixa del tot"

Europa Press
2 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una atenció als mitjans aquest diumenge a Vilanova del Camí / ACN

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat aquest dissabte que "un país no es pot permetre viure permanentment en el desconcert", amb referència a l'actitud de l'entorn sobiranista respecte al 27-S. "Veiem perplexitat", ha dit aquest dissabte en el marc de l'escola de formació del PSC, que se celebra a Bellaterra. "Estem a tres mesos d'unes eleccions i encara no se sap com s'hi presentarà", ha afegit sobre les diverses opcions sorgides, com llistes sense presència de polítics o candidatures que sumen diverses formacions amb entitats ciutadanes. En aquest sentit, encoratja les forces polítiques a no "distreure's" del que ha de ser la seva "principal ocupació: resoldre problemes", ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Cada dia hi ha una iniciativa nova i cap encaixa del tot", ha raonat també Iceta sobre la proposta del president d'ERC, Oriol Junqueras, feta arran d'una entrevista a 'La Vanguardia', en què suggereix formar un govern de concentració abans del 27-S. "Quan tenim unes eleccions pràcticament convocades per al 27-S, especular sobre un govern de concentració previ no té gaire sentit. Tots hauríem d'estar dient quin govern volem el 27-S, i nosaltres volem un president diferent, que no sigui Artur Mas", ha afegit.

Amb el títol 'Els reptes de l'Europa social i federal', el tret de sortida de l'escola d'estiu socialista ha atingut també les intervencions de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, i la candidata dels socialistes catalans a les eleccions generals, Carme Chacón, que s'ha referit a la situació de Grècia la vigília del referèndum d'aquest diumenge. "Volem una Grècia dins l'euro i dins les regles de l'euro; però també una Europa en què Grècia tingui cabuda", ha asseverat.

stats