Publicitat
Publicitat

El president extremeny, en català al discurs de Cap d'Any: "No som més que ningú, però tampoc menys"

El popular José Antonio Monago fa servir el català i el basc per reclamar un Estat espanyol on tots els ciutadans siguin "de primera"

Durant els últims mesos, José Antonio Monago, el primer president del PP d'Extremadura, ha recuperat l'estil i el to més espanyolista d'anteriors presidents, sobretot Juan Carlos Rodríguez Ibarra, per carregar contra el pacte fiscal català. Al discurs de Cap d'Any que ha pronunciat avui no ha deixat escapar l'ocasió per tornar a sembrar dubtes sobre un suposat tracte discriminatori que afavoreix Catalunya i Euskadi. Sense dir-ho obertament, ha parlat en euskera i català per reivindicar la identitat extremenya: "Ez gara inor baino gehiago, ezta inor baino gutxiago. Insisteixo, ho dic, alt i clar: no som més que ningú, tampoc som menys que ningú".

Monago assegura que a Extremadura "ningú" els ha regalat res i que han "aixecat altres regions" com "la Comunitat de Madrid, Catalunya i el País Basc". En el seu missatge, el president autonòmic es compromet a convertir la seva terra en un lloc "no només d'oportunitats, sinó també de realitats". Per això, reclama el suport de la resta de l'Estat. "No estem disposats a fer-ho sols", assegura. "La nostra Constitució és l'eina més eficaç per la recuperació econòmica a Extremadura, Espanya i Europa. En ella s'hi recull el nostre compromís per l'austeritat, la llibertat, la igualtat i la solidaritat", ha dit.

Conclou que cal recuperar l'esperit de la Transició per prioritzar "allò que ens uneix". Aquells valors d'ara fa 30 anys, explica, serviran per "construir una Espanya en que tots siguem de primera i ningú de segona".La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT