Política 15/05/2019

Malestar a JxCat amb TV3 per no passar el vídeo de Puigdemont: “Ahir va ser TV2”

Cuevillas reivindica la “dignitat” de la formació per abandonar el debat arran del veto de la JEC

N.o.
3 min
Malestar a JxCat amb TV3 per no passar el vídeo de Puigdemont: “Ahir va ser TV2”

BadalonaDesprés d'abandonar el debat de TV3 sobre les eleccions europees pel veto de la Junta Electoral Central a Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, aquest dimecres JxCat ha evidenciat el malestar amb la televisió pública per no haver emès durant el programa el minut final de l'expresident. En un míting a Badalona, l'advocat i electe al Congrés de Diputats, Jaume Alonso Cuevillas, ha reivindicat la "dignitat" d'Aleix Sarri, cap de campanya de les europees, i ha afirmat: "TV3 que ahir va ser TV2". També ha llançat un dard implícit als republicans, que es van quedar al debat amb els comuns, Ciutadans, el PP i el PSC: "Aleix Sarri va tenir la dignitat que crec que s'havia de tenir i que altres també haurien d'haver tingut".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el cap de campanya i número set a la llista, Aleix Sarri, ha estat un dels primers a intervenir en el míting. "Ahir vam dir prou", ha clamat entre aplaudiments, ja que va ser ell qui va comunicar en directe que JxCat no participaria en el programa.

Sarri també ha reivindicat el paper del president de la Generalitat aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, mentre que el cap de l'executiu l'escoltava des de les primeres files del míting. "El president ha comparegut davant el TSJC per haver defensat la llibertat d'expressió dels catalans. Estem aquí perquè diem prou i hem de defensar Catalunya. Ho vam dir en el debat de TV3 i avui li diem a Iceta", ha dit Sarri, fent al·lusió al 'no' de l'independentisme a la designació del líder del PSC com a senador.

Malestar a JxCat amb TV3 per no passar el vídeo de Puigdemont: “Ahir va ser TV2”

El 26-M i la "pressió europea" a l'Estat

Després de declarar avui al TSJC, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha participat en aquest míting a Badalona, acompanyat de l'alcaldable de la ciutat, David Torrents. El cap de l'executiu ha cridat aquest dimecres a "deixar muts" el 26 de maig els que volen "apartar" l'expresident Carles Puigdemont i optar per JxCat. Ha enviat un missatge als que "volen judicialitzar la política", acusant l'Estat de voler "arruïnar la gent". "Ja n'hi ha prou de veure presidents de la Generalitat al Tribunal de Justícia, ja n'hi ha prou de tants judicis, de presons i d'exilis", ha cridat des d'un míting de la formació política a Badalona.

A parer del president, el "repte" dels comicis del 26 de maig és que l'excap de l'executiu Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí puguin ser eurodiputats: "Us imagineu quina cara faran al Parlament Europeu? Només per això ja val la pena votar-los". En el mateix sentit s'ha expressat l'expresident, en connexió des de Brussel·les, que ha cridat la ciutadania a fer del 26 de maig "un altre 1-O". A parer seu, explicar el Procés dins les institucions europees és la manera de "fer pressió" a Espanya perquè adopti la via del "diàleg i la negociació".

Torra ha insistit que la seva voluntat és fer la independència. "Jo no tinc un altre mandat que la República Catalana. Jo vaig rebre l'encàrrec de fer-la efectiva i treballo per això", ha explicitat el president entre aplaudiments.

El president: "¿Però com volien que votéssim el senyor Iceta?"

El president Torra també s'ha referit a la decisió de JxCat i ERC de votar que no a la designació de Miquel Iceta com a senador. "¿Però com volien que votéssim el senyor Iceta? ¿Ara el Parlament ha de permetre que el president del govern espanyol li digui qui ha de ser el president del Senat? De cap manera", ha sentenciat el president de la Generalitat.

El president Torra, avui a Badalona
stats