Política 05/11/2017

Marcel Mauri: "Ens han pegat i vexat. Però no ens mou la venjança, ens mou la justícia"

Centenars de persones omplen la plaça Universitat en l'encartellada per reclamar l'alliberament de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i els vuit consellers

Ara
2 min
Centenars de persones ompolen la plaça Universitat en l'encartellada popular per reclamar la llibertat dels presos polítics

BarcelonaCentenars de persones omplen la plaça Universitat en l'encartellada popular per demanar l'alliberament de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i els vuit consellers al crit de "llibertat, llibertat". "Fa tan sols unes setmanes els Jordis eren on som ara, en la campanya de l'1-O. Ells són homes de pau, com el vicepresident i els consellers. Som aquí per exigir la seva llibertat, la llibertat dels presos polítics", ha dit Marcel Mauri, portaveu de la junta d'Òmnium Cultural. S'han exhaurit els 30.000 cartells que hi havia per repartir entre els assistents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No ens cansarem, farem tot el que estigui a les nostres mans perquè s'aturi la repressió de l'Estat i puguem construir un país en pau i llibertat. Ens han pegat i vexat. Però no ens mou la venjança, ens mou la justícia", ha subratllat Mauri.

Entre els assistents hi ha Joan Tardà i Gabriel Rufián, i també hi han participat membres d'Anonymus.

"Que aquests cartells siguin una mà estesa al diàleg per seguir construint un sol poble. Empaperem i diguem a tothom que dissabte vinent tot el món ens torni a mirar", ha dit també Mauri.

Una parada d'autobús de la plaça Universitat plena de cartells

El vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, ha sigut l'encarregat de fer el segon discurs, que inclou un missatge de la família del conseller Forn: "Acabem de rebre un missatge de la família de Forn, que està a punt de visitar-lo: 'Amigues i amics, us escrivim des de la presó. Us volem fer arribar que estem bé. Per al Joaquim estarem a l'altura. Si estirem tots, segur que tomba. Visca Catalunya'".

Les paraules d'Alcoberro s'han centrat en els efectes de l'acció judicial contra els Jordis i el Govern en la ciutadania: "L'empresonament dels Jordis va ser un cop molt dur, però el vam haver d'entomar. A Barcelona molta gent va plorar. Això és el passat. I el passat més immediat arriba a un nivell d'amenaça i ofensa a un poble que és inadmissible".

També ha parlat de la vaga convocada per al dia 8 i la manifestació del dia 11: "L'aturada és la primera assignatura. La segona és el dia 11. Per què triguem tant? No volem fer una manifestació de reacció. No aspirem a 450.000 persones, aspirem a moltes més. Volem una autèntica Diada Nacional, volem fer la diada nacional pels presos polítics".

L'encartellada s'acaba amb música, a càrrec de David Rosell i Titot, que ha dedicat una cançó en euskera als empresonats d'Altsasu, a qui la jutge Lamela va enviar a presó ja fa gairebé un any. "Imagineu-vos que el vostre fill va a fer el got i no torna mai més per culpa d'un guàrdia civil 'xuloputes'", ha dit abans de començar a tocar.

stats