Política 19/02/2016

Margallo: "La corrupció és el que més ha deteriorat la posició de Rajoy"

El ministre d'Afers Exteriors en funcions exigeix més mesures per frenar els "pocavergonyes" que han "afectat la imatge dels partits i la imatge d'Espanya a l'estranger"

Efe
2 min
El ministre d'Exteriors en funcions, José Manuel García Margallo, ha comparegut aquest dimecres a la comissió d'Exteriors / EFE

MadridEl ministre d'Afers Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, ha afirmat aquest divendres que la corrupció "és el que més ha deteriorat la posició de Mariano Rajoy", i ha considerat que no només ha afectat la imatge dels partits, sinó també la d'Espanya a l'estranger.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Margallo ho ha dit l'endemà de saber-se un nou capítol de la trama Púnica, en fer-se públic que el govern de la Comunitat de Madrid, durant l'etapa del popular Ignacio González (2012-2015), va fer servir suposadament dues empreses públiques, el Canal d'Isabel II i l'Agència Informàtica ICM, per pagar campanyes de millora de la imatge de González i dels seus col·laboradors.

En declaracions a Onda Cero, García-Margallo ha advocat per prendre's "absolutament seriosament" la corrupció i ha insistit a crear una comissió d'experts independents –espanyols i estrangers– que estableixin què cal fer per acabar amb aquesta xacra. "Es tracta d'establir mesures perquè hi hagi menys pocavergonyes i que tinguin menys oportunitats", ha dit el ministre.

Hernando retreu al PSOE que li robi una mesura sobre anticorrupció

Encara sobre corrupció, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha retret aquest divendres al PSOE que hagi acordat amb Ciutadans apartar els diputats que estiguin imputats, una mesura a la qual es van negar en l'última legislatura. Segons Hernando, el PSOE "es va fer enrere" i no va voler donar suport al paquet de mesures que s'havia acordat per millorar la lluita contra la corrupció.

En una entrevista a RNE, Hernando ha reivindicat que va ser una "idea" del PP fer fora temporalment de les seves funcions els parlamentaris imputats. "Ho vam oferir al PSOE, i ara ho han presentat ells. La propietat intel·lectual en aquest país ja se sap que no està gaire respectada", ha criticat Hernando.

stats