Política 22/07/2014

Rajoy i Pedro Sánchez es reuniran dilluns que ve a la Moncloa

El nou líder del PSOE es trobarà amb el president espanyol dos dies abans que ho faci Artur Mas

Efe
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, es reunirà dilluns que ve, 28 de juliol, amb el nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, segons ha informat l'executiu central. Rajoy va mantenir una conversa telefònica amb Sánchez després de ser el candidat més votat en les primàries socialistes del 13 de juliol i ja li va traslladar llavors el seu desig de reunir-se amb ell al Palau de la Moncloa una vegada que el Congrés del PSOE del cap de setmana li ratifiqués com a secretari general. El cap de l'executiu espanyol rebrà Sánchez dos dies abans de l'entrevista que també ha tancat aquest mateix dimarts amb el president de la Generalitat, Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, el president del govern espanyol podrà conèixer de primera mà la posició del nou líder socialista davant el debat sobiranista a Catalunya i la convocatòria del referèndum que pretén realitzar Mas per al dia 9 de novembre. Sánchez ha defensat la postura que fins ara havia abanderat també Alfredo Pérez Rubalcaba, consistent en apostar per una reforma de la Constitució. Rajoy no ha tancat la porta a aquesta possibilitat però ha subratllat en tot moment que per abordar una reforma constitucional és necessari que es fixin clarament els aspectes que es pretenen modificar.

A més d'aquest assumpte, és previsible que el president del govern de l'Estat i el nou secretari general del PSOE abordin altres qüestions al voltant de la situació política i econòmica d'Espanya.

stats