Política 17/05/2017

Marisa Xandri presidirà el PP de Lleida, i Alejandro Fernández el de Tarragona

Xandri s'ha imposat a Horcajada a les primàries amb un 64% dels vots. Només queda pendent de resoldre qui serà el nou president del PP a Girona

A.s.
2 min
La cap de llista del PPC a Lleida, Marisa Xandri, durant un acte de partit. / ACN

BarcelonaEl Partit Popular a Catalunya va resolent les pugnes territorials per presidir les quatre direccions provincials. Aquest dimarts al vespre el mateix Xavier García Albiol, president català, ha anunciat qui presidirà el PP a Lleida i a Tarragona.

Lleida

Marisa Xandri s'ha imposat a les primàries a María José Horcajada amb un 64% dels vots. La participació, però, ha sigut molt baixa (18,75%) i només han votats 525 militants. Xandri era la persona escollida per l'actual presidenta provincial, Dolors López, mentre que Horcajada encapçalava una llista impulsada pel veterà diputat popular de Lleida, José Ignacio Llorens.

Barcelona

Albiol resol així un possible conflicte territorial a Lleida, com ja va fer amb el que es preveia a Barcelona. Si el congrés provincial de Barcelona se l’havien de disputar el fins ara president, Alberto Villagrasa, i l’exalcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, l'escollit serà una tercera persona, el regidor de Cornellà de Llobregat Daniel Serrano.

El portaveu parlamentari del PP, Alejandro Fernández

Tarragona

A Tarragona no hi havia dubtes, i Albiol ha confirmat l'únic candidat que havia fet el pas: Alejandro Fernández. Fernández repeteix com a líder a Tarragona, a més de ser el portaveu del grup popular al Parlament.

Girona

On encara no se sap què passarà és a Girona, on la disputa entre dos noms ha fet ajornar la celebració del congrés provincial. El 10 de maig es va acabar el termini per presentar candidatures i, com que les dues que volien fer el pas no es van posar d'acord, van demanar més temps per buscar el consens. Una és la que es mou a l’òrbita de l’actual president del PP a Girona i delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i l’altra la que defensava el diputat popular al Parlament Sergio Santamaría.

stats