Política 10/10/2019

Marlaska assegura que la relació entre policies és "immillorable" i diu que els Mossos són un cos de "luxe"

El ministre de l'Interior en funcions evita valorar el discurs de la Guàrdia Civil a Catalunya

Ara
2 min
El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska

BarcelonaEl discurs d'aquest dimecres de la Guàrdia Civil a Catalunya va incomodar els Mossos fins al punt que van marxar de l'acte de la patrona de l'institut armat a Sant Andreu de la Barca. La polèmica va ser tan gran, que fins i tot la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, es va reunir a la tarda amb la policia catalana i, segons va informar la conselleria d'Interior, va demanar disculpes als principals responsables del cos. Però el malestar és inexistent, segons el ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande Marlaska.

En una entrevista aquest dijous a RAC 1, el ministre ha assegurat que la "confiança", "coordinació i "col·laboració" entre la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i els Mossos, així com entre la conselleria i el ministeri de l'Interior, és "immillorable". "Totes les forces i cossos de seguretat el que fan i han de fer és garantir la seguretat, la convivència i la coordinació entre si", ha afegit, i s'ha negat en tot moment a valorar el contingut del discurs del cap de l’institut armat a Catalunya, el general Pedro Garrido, que va carregar contra l'independentisme i va omplir les seves paraules de referències a la judicialització del Procés.

Malgrat les referències implícites de Garrido al judici a Trapero i la intendent Teresa Laplana, Marlaska ha qualificat d'"impecable" l'actitud de les policies espanyoles amb els Mossos, dels quals ha dit que són "un luxe de cos policial". El ministre, de fet, ha anat un pas més enllà, deixant clar que no té el "mínim dubte" de la "lleialtat" de la policia catalana davant la llei, la Constitució i l'Estatut. "Com a força policial sempre han estat, estan i estaran en el camp de la convivència, la llibertat [...] i la seguretat", ha dit. Unes afirmacions que la Fiscalia i la resta d'acusacions al judici del Procés posen en dubte.

stats