Política 11/04/2014

Madrid condiciona el diàleg amb Catalunya a la "clarificació" de les intencions d'Artur Mas

El govern espanyol insisteix que no hi ha consens per reformar la Constitució

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha deixat clar aquest divendres que qualsevol pas per al diàleg amb la Generalitat per trobar una sortida a la reclamació catalana exigeix una condició prèvia: que el president Artur Mas "clarifiqui" abans quines intencions polítiques té. És a dir, que "seria bo" saber què pensa fer amb la consulta del 9 de novembre després que el Congrés li digués 'no' "per una aclaparadora majoria" al debat de dimarts passat. Sáenz de Santamaría ha recordat que Mas havia promès ajustar-se estrictament a la llei.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La número 2 de l'executiu espanyol ha insistit que aquest referèndum no té cabuda en el marc constitucional i que, en tot cas, l'única via possible seria instar a una reforma de la carta magna. Ara bé, ja ha deixat clar que el PP no ho veu amb bons ulls. Segons ha dit, a la sessió parlamentària sobre el traspàs de la consulta va quedar clar que no hi ha el consens necessari. De fet, ha afirmat que els diversos partits que ho proposen tenen al cap models que van en direcció contrària.

També ha avisat CiU de la impossibilitat de convocar unes eleccions plebiscitàries. Ha recordat que la Generalitat només pot limitar-se a organitzar uns comicis per a allò per a què la llei li dóna atribucions, és a dir, per elegir els diputats d'un Parlament autonòmic.

stats