CAP AL 25-N
Política 08/11/2012

Mas, sobre l'eventual expulsió de Catalunya de la UE: "Sóc partidari de fer el camí en qualsevol cas"

El president insisteix que està convençut que si el procés es planteja de forma "correcta, democràtica i amb majories permanents", el procés es podrà fer "en el marc de la UE i l'euro". Entén "lògic" que la UE no vulgui expressar-se amb claredat ni a favor ni en contra del procés per no incomodar estats membres, però també per no crear precedents que la lliguin de mans en el futur

M.colomer
1 min
El president Mas, a l'auditori de l'hotel Palace de Barcelona

BarcelonaSigui dins de la UE o fora, el president de la Generalitat, Artur Mas, és "partidari de fer el camí de la consulta en qualsevol cas". Amb aquesta claredat s'ha manifestat el també candidat a la reelecció per CiU en un esmorzar col·loqui al Forum Europa Tribuna Catalunya. En una conferència en què ha desgranat els eixos del programa de CiU, Mas s'ha mostrat convençut que Catalunya no quedarà exclosa ni de la UE ni de l'euro, sempre que el procés segueixi plantejant-se en termes exclusivament democràtics, seguint escrupolosament cadascuna de les etapes i amb majories "permanents".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un auditori de l'Hotel Palace de Barcelona ple fins la bandera -ha calgut habilitar una segona sala per seguir la conferència-, a poques hores de l'inici de la campanya electoral, Mas ha relativitzat la importància dels pronunciaments confusos de la UE sobre el cas català, i ha considerat que és "lògic" que les institucions europees no hagin volgut dir clarament si Catalunya quedaria dins o fora per no incomodar estats membres com Espanya, però també per no crear precedents que les lliguin de mans i peus davant eventuals processos com el català.

"Un procés inèdit dels últims 3 segles"

El líder de CiU ha considerat que els comicis del 25 de novembre tenen una "transcendència superior" perquè impliquen entrar en un "procés que no hem viscut en els últims 300 anys". Mas ha advertit que "si el poble no pot ser preguntat, o no hi ha poble o no hi ha democràcia. El poble català hi és. Llavors, si és la democràcia que falla, haurem d'internacionalitzar el procés".

stats