Política 26/05/2011

Mas crida a l'autoafirmació en positiu perquè qualli el camí de l'''emancipació nacional”

Durant la presentació del llibre 'Joventut Nacionalista de Catalunya: Escola de patriotes' de la JNC, constata que cap partit ha fet un relleu generacional com el de CDC

Redacció
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha apostat per defensar el projecte d''emancipació nacional' sense transmetre confrontació, sinó autoafirmant el que és Catalunya. "No és un projecte en contraposició amb els altres, sinó a favor dels nostres objectius i de la nostra marxa com a país", ha subratllat durant l'acte de presentació del llibre que explica la història de la JNC. I és que Mas ha apuntat que per despertar el "màxim de simpaties i adhesions", cal promoure sentiments amb una "càrrega positiva". El president ha aprofitat per agrair la JNC el seu suport en temps difícils i la seva contribució al relleu generacional a CDC, relleu que no es pot comparar amb el de cap altre partit, informa l'ACN.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha participat aquest dijous en la presentació del llibre 'Joventut Nacionalista de Catalunya. Escola de Patriotes'. En la línia del discurs independentista que sempre ha caracteritzat l'organització juvenil, el president ha advertit que no es podrà comptar amb l'estat espanyol per la transició de Catalunya, tot i que els catalans sí que van contribuir a la d'Espanya. De tota manera, ha cridat a defensar el projecte d''emancipació nacional' sense transmetre un sentiment de confrontació, sinó d'autoafirmació. "No és un projecte en contraposició dels altres, sinó a favor dels nostres objectius i de la nostra marxa com a país", ha argumentat.

Al seu parer, convé "despertar el màxim de simpaties i d'adhesions" perquè la transició cap al dret a decidir i l'emancipació nacional "vagi quallant". I perquè això succeeixi, cal que els sentiments que es transmetin "tinguin una càrrega positiva, que estiguin basats en l'autoafirmació i no en la contraposició". Mas ha aprofitat la presentació del llibre per agrair el suport de la JNC durant els anys que Mas va intentar sense èxit ser president de la Generalitat. "Vam fer una travessia del desert sense dromedaris ni cantimplores, però encara que no tinguéssim ni dromedaris ni cantimplores, érem molts, i en els moments claus ens vam ajudar tots", ha apuntat. I precisament, "molts d'aquells que acabaven carregant sobre les seves espatlles la gent que li costa seguir aquesta travessia era la gent de la JNC", ha conclòs.

stats