Política 14/05/2016

Meritxell Batet: "Som l'esquerra que no dóna lliçons morals"

La candidata del PSC reivindica el seu partit davant d'aquells que s'han creat en "empreses de comunicació i departaments d'universitats"

Sara González
2 min
Meritxell Batet en el consell nacional d'aquest dissabte.

BarcelonaEl PSC té clar quin és el seu gran enemic a batre a Catalunya: En Comú Podem. La candidata dels socialistes catalans, Meritxell Batet, ha reivindicat davant del consell nacional que avui aprova la seva llista l'orgull d'un PSC que representa "el catalanisme valent" que vol transformar Espanya i "l'esquerra que no dóna lliçons morals", sinó que té vocació de transformar la societat "amb humilitat, diàleg i acció de govern". De fet, ha recordat que el partit que encapçala té "història" però, sobretot, "té futur" i no ha estat "creat en una empresa de comunicació ni en un departament d'universitats". Tot un dard cap al partit que lidera Pablo Iglesias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Batet ha reconegut que la pluralitat política de la qual s'ha tenyit el Congrés arran de la irrupció de Ciutadans i Podem "ha vingut per quedar-se". Tot i això, ha advertit que el 26-J es redueix a una tria per qui serà el president del govern espanyol: o Mariano Rajoy o Pedro Sánchez. El seu projecte, ha subratllat Batet, es resumeix en una paraula: federalisme. I és que la candidata que pren el relleu a Carme Chacón ha expressat públicament el seu "compromís personal" per reformar la Constitució i convertir Espanya "en un veritable estat federal". Per això, ha dit, cal un "PSC fort que impulsi el canvi polític" a l'Estat i que defensi una "identitat catalana que ni nega ni exclou a ningú".

Batet ha reivindicat els socialistes com "l'única força d'esquerres transformadora i responsable que ha assumit riscos" tot intentant un pacte d'investidura que finalment Podem va rebutjar. Al seu parer, això demostra que els socialistes han "pensat més en el país que no pas en les sigles" i els seus propis interessos.

Abans de començar la seva intervenció davant del consell nacional, Batet ha agraït tant a Chacón com a Germán Rodríguez, que va ser el número dos el 20-D i que ara ha renunciat a ocupar el sisè lloc a la llista, la feina feta. També ha celebrat "el pas endavant i valent" que fa el filòsof Manuel Cruz per incorporar-se en el segon lloc de la seva llista i "comprometre's amb el projecte" del PSC en un moment "cabdal".

stats