Política 07/10/2017

Merkel i Juncker parlen sobre Catalunya en una conversa telefònica

La trucada mostra la preocupació a la UE per la DUI i la resposta que pugui tenir Rajoy

Reuters
1 min
Merkel i Juncker parlen sobre Catalunya en una conversa telefònica

BarcelonaQue el Procés no és un afer intern s'ha fet més evident que mai aquesta setmana amb la premsa internacional denunciant la brutalitat policial i el Parlament Europeu debatent el moment polític a Catalunya. En un pas mes que demostra la preocupació a Europa per les conseqüències de l'1 d'octubre, la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, han analitzat la crisi catalana en una trucada telefònica, segons ha informat un funcionari de la UE a Reuters.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La preocupació dels dirigents comunitaris, segons les mateixes fonts, és que dimarts el Parlament declari la independència, i la reacció que pugui tenir el govern espanyol, que amenaça des de fa temps d'aplicar l'article 155 de la Constitució i suspendre l'autonomia. Aquests passos agreujarien la crisi a Catalunya, i això és el que preocupa ara per ara Merkel i Juncker.

Segons Reuters, a les capitals europees hi ha preocupació pel que passa a Catalunya, l'impacte negatiu que pot tenir en l'economia –la quarta més gran de la zona euro– i l'efecte que pot tenir en tota la zona euro. De fet, dilluns i dimarts els ministres d'Hisenda europeus es reuniran a Brussel·les i, tot i que el Procés no estarà en l'ordre del dia, els funcionaris de la UE citats per Reuters donen per fet que se'n parlarà.

stats