Política 05/04/2017

Millet donava sobres "tancats i gruixuts" a l'extresorer de CDC Carles Torrent, segons la seva secretària

La secretària de Jordi Montull confirma almenys dues reunions de l'ex número dos del Palau amb Daniel Osàcar

Ara
3 min
Millet donava sobres "tancats i gruixuts" a l'extresorer de CDC Carles Torrent, segons la seva secretària

BarcelonaL'exresponsable del Palau de la Música Fèlix Millet lliurava sobres "tancats i gruixuts" a l'extresorer de CDC Carles Torrent, que va morir el 2005, segons ha revelat avui la que durant 35 anys va ser secretària personal de l'exresponsable de la institució cultural, Elisabet Barberá. L'extresorer de CDC, però, va morir el 2005. Tot i això, ha dit que no havia convingut cap trobada entre Millet i el successor de Torrent, Daniel Osàcar, que també va ser tresorer de Convergència i s'enfronta a penes de presó en aquest cas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Barberà, en la seva declaració com a testimoni en el cas Palau, recollit per Efe, ha indicat que era "habitual" que el saquejador confés del Palau li enviés "notes i missatges" a Torrent, i que aquest acudia en ocasions al Palau de la Música per reunir-se amb Millet, que li lliurava sobres "tancats, gruixuts i que pesaven", i que ella prèviament havia guardat a la caixa forta. La secretària no ha pogut confirmar el contingut dels sobres, tot i que a la caixa forta esmentada acostumava a guardar-hi diners "particulars" de Millet, a la tercera planta del Palau de la Música.

En la seva sonada confessió del 8 de març, quan Millet va incriminar CDC en el suposat cobrament de comissions per part de Ferrovial a canvi de l'adjudicació d'obra pública, l'exresponsable del Palau va assegurar que va fer pagaments de diners en efectiu a Torrent quan anava a l'edifici modernista a reunir-se amb ell.

Dues reunions de Montull i Osàcar al Palau

La secretària de Jordi Montull, Anna Morante, que també ha declarat aquest dimecres com a testimoni, ha confirmat que el seu cap sí que es va reunir almenys dues vegades al Palau amb l'extresorer de CDC Daniel Osàcar, encara que no es va fixar si en va sortir amb sobres amb diners en efectiu. "El vaig veure passant per davant de la meva porta per accedir al despatx de Montull", ha indicat Morante, i ha deixat clar que, per la seva feina, no sempre era a la seva oficina, de manera que no podia controlar totes les visites que rebia Montull.

"No em fixava en el que portaven a les mans les visites de Montull. No era la meva feina", ha al·legat, i ha afirmat que no recordava haver vist l'anterior tresorer de CDC, Carles Torrent, que suposadament era qui es reunia amb Fèlix Millet per cobrar en efectiu les presumptes comissions de Ferrovial a CDC fins que va morir, el 2005. En la seva declaració com a acusat, el 9 de març, Jordi Montull va reconèixer davant el tribunal que a partir del 2005 va ser Osàcar qui es va encarregar de fer arribar les suposades comissions a CDC en metàl·lic: "Jo tenia els diners en un sobre a punt, ell [Osàcar] venia, comptava els diners, els recollia i se'ls emportava".

En el judici també ha declarat avui com a testimoni Juan Carlos Pérez, que era el director d'una oficina de Bankia a Via Laietana, que ha reconegut que Montull va anar a cobrar en efectiu un xec per valor de 184.000 euros l'any 2007, encara que ha al·legat que no va supervisar l'operació: "Si ho hagués de revisar tot, hauria de dormir a l'oficina".

Davant la insistència del Fiscal i fins i tot de la presidenta del tribunal, Montserrat Comas, el testimoni ha detallat que els van advertir el dia abans que s'efectuaria aquest reintegrament i que el treballador de l'oficina que es va encarregar de la transacció no va comprovar la identitat de la persona que va anar a cobrar els diners. Després d'una investigació interna, ha detallat, finalment van comprovar que sí que s'havia consignat que el reintegrament l'havia efectuat Montull.

stats