NOU FULL DE RUTA
Política 27/12/2014

Iceta acusa Junqueras de convertir la presidència de la Generalitat en una "tómbola"

El primer secretari del PSC afirma que l'oferta del líder d'ERC a Mas per fer-lo president encara que perdi "no toca de peus a terra"

Efe
2 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha acusat el líder d'ERC, Oriol Junqueras, de convertir la presidència de la Generalitat en una "tómbola" i una "rifa", i veu "molt impresentable" que el president Artur Mas tingui la intenció de no esgotar la legislatura, ja que "ha perdut el nord".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Efe, Iceta ha advertit que "no es poden encadenar legislatures que acaben a mig mandat", cosa que és la "demostració" que Mas, "qui deia portar el timó i ens ho va ensenyar molt ufanós, ha perdut el rumb des de fa molt temps". "Ens sembla molt impresentable que aquesta legislatura no s'esgoti, perquè l'anterior no es va esgotar. Ja no sap on va i el problema és que en la seva desorientació ens arrossega a tots", ha criticat.

Però, segons el seu parer, "qui s'emporta el premi és Junqueras", amb la seva oferta al president de la Generalitat perquè presideixi un govern d'unitat, encara que la llista de CiU no sigui la més votada a les eleccions catalanes, "com si això fos una tómbola", ha apuntat. "Ens sembla que està convertint la presidència en un objecte de rifa i de tómbola. Ens sembla molt poc seriós. Crec que algú ha de dir prou, la política catalana mereix un rigor, seriositat i plantejaments de vol més alt que el que estem veient", ha asseverat.

I és que, per Iceta, el que Junqueras desitja ser és "president de la república catalana": "D'alguna manera, diu 'a veure si algú me la porta, i quan la tinguem, ja veurem'. Perquè també ha dit que no votarà uns pressupostos autonòmics, com si la independència fos cosa d'un dia per a un altre. El seu plantejament no toca de peus a terra".

A més del plantejament "molt poc seriós" que, pel dirigent, és "pretendre convertir unes eleccions al Parlament en una cosa que no són".

Segons el seu parer, "no és lògic" que "en un país amb problemes tan seriosos, dificultats o incerteses" com joves que han de marxar a altres països o aturats de llarga durada la discussió sigui sobre "quan són les eleccions o si és amb una llista conjunta, trufada o semipensionista", ha lamentat. "No podem perdre tot el temps i l'energia que hauria de ser per afrontar els problemes dels catalans. No és un bon camí ni per a Mas ni per al país. Ell ha perdut la brúixola", ha denunciat.

El líder del PSC ha recordat, a més, que "cap país del món acceptarà com a plebiscit unes eleccions". "Estem fregant el ridícul més espantós", ha rematat.

stats