Política 08/09/2014

Extremadura anuncia una ajuda de 300 euros l'any per a les dones que van viure la guerra civil i la postguerra

Monago ja va anunciar l'any passat que els extremenys que perceben pensions no contributives cobrarien cada gener una paga "complementària" de 200 euros

Efe
2 min
El president extremeny, José Antonio Monago, entregant diumenge la Medalla d'Extremadura 2014 al líder d'Extremoduro, Robe Iniesta. EFE

MèridaEl president extremeny, José Antonio Monago, ha aprofitat la celebració del dia de la regió per anunciar una "ajuda permanent" de 300 euros anuals per a les dones que van viure la guerra civil i la postguerra. Considera que es tracta d'una qüestió de dignitat, de justícia i de "memòria històrica". L'ajuda s'abonarà de forma directa o mitjançant una deducció en la declaració de la renda i beneficiarà les 35.000 extremenyes que avui tenen més de 75 anys, segons va concretar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Monago va assegurar diumenge a la nit, davant les més de 2.000 persones reunides al Teatre Romà de Mèrida, que no és una "mesura simbòlica", ja que es tracta de reconèixer que amb el seu esforç i sacrifici van fer possible la democràcia i l'Extremadura d'avui. En una època en què "totes les portes de les dones estaven per obrir", la gran majoria d'elles no van poder cotitzar, ha apuntat, i el seu "inversió" va ser la família, a la qual segueixen donant suport ara moltes d'elles amb la meitat de la seva pensió, aquelles que ja han perdut el seu marit.

En el seu discurs de fa un any va anunciar que els extremenys que perceben pensions no contributives cobraria cada gener una paga "complementària" de 200 euros del Govern regional.

Suport a la reforma electoral

En matèria política, va subratllar que està d'acord amb que l'alcalde i els presidents autonòmics siguin els més votats, però ha advocat per parlar també dels que tenen menys suports i no tenen veu. La pitjor regeneració democràtica "és la que es fa a mitges", va advertir, per això proposarà a l'Assemblea d'Extremadura que hagi llistes obertes, que el president autonòmic sigui el més votat pels extremenys i la baixada del llindar de representativitat al 3 per cent. "Hi haurà veus que diguin que no és el moment. I quan és el moment?", va plantejar.

En la recent comissió parlamentària d'estudi per a la reforma electoral regional, els quatre grups parlamentaris només han coincidit a rebaixar el llindar per accedir al Parlament.

stats