Política 16/10/2015

La Moncloa recorda que té a punt totes les eines per suspendre l'autonomia de Catalunya ràpidament

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. EFE

MadridEl discurs de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, aquest cop ha canviat. Si fins ara havia intentat minimitzar la possibilitat d'aplicar l'article 155 de la Constitució, que contempla la suspensió de l'autonomia a Catalunya, aquest divendres ha ratificat les paraules del ministre de Justícia, Rafael Catalá, que ahir, dijous a la nit, va amenaçar de nou a aplicar aquest article "si arriba el moment".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però Sáenz de Santamaría fins i tot ha anat més enllà i ha recordat que l'Estat té totes les eines per fer-ho ràpidament. Un dels debats és si la mesura ha d'obtenir l'aval del Senat, que es dissoldrà d'aquí a pocs dies. Fonts de la Moncloa han precisat que Espanya mai perd el poder legislatiu i que ho podria fer la diputació permanent de la cambra alta.

Durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, Sáenz de Santamaría ha denunciat que "Artur Mas pensa que la democràcia és ell", i que és una "barbaritat" que contempli no acatar una hipotètica condemna.

stats