Política 30/04/2015

Monedero, decebut, carrega obertament contra el rumb de Podem

En una entrevista a Radiocable, el número tres de la formació liderada per Pablo Iglesias reclama tornar a l'esperit del 15-M

Ara
2 min
REGULARITZACIÓ 
 Monedero va cobrar 425.150 euros per assessorar governs llatinoamericans.

MadridLa tensió interna a la cúpula de Podem s'ha fet evident aquest dijous. El fins ara número 3 de la formació, Juan Carlos Monedero, ha carregat contra el rumb que ha pres la formació que lidera Pablo Iglesias i no ha amagat sentir-se decebut perquè considera que s'ha perdut part de l'essència inicial. "Hem de prestar més atenció al lloc d'on venim", ha dit, en referència a les protestes del 15-M. Reivindicant-se com "intel·lectual" enfront dels qui persegueixen el "poder", ha deixat clar que fa un pas enrere a la primera línia, ara que s'inicia el cicle electoral decisiu per Podem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el número d'esdeveniments oficials en què participa Monedero s'ha reduït dràsticament els últims mesos, des de l'escàndol amb Hisenda. També ha renunciat a formar part de qualsevol llista oficial. En una entrevista a Radiocable.com, el professor de la Universitat Complutense de Madrid ha afirmat: "La política concreta té regles i companyies que jo vull lluny de mi. Jo visc dins la política des de molt jove, però el que em costa dur és la partitocràcia".

"M'agrada més Galeano que 'Juego de Tronos'

Entén que Podem ha caigut en els vicis d'aquesta partitocràcia i demana que el partit "deixi de mirar-se en miralls que no són els seus". En aquest sentit, i en una crítica directa a Iglesias, lamenta que la cúpula no tingui temps per a reunir-se amb ciutadans que no "representen" grans interessos i ha citat explícitament l'Ibex 35. "És pa per avui i fam per a demà", ha avisat, deixant clar que ell no forma part dels dirigents que intenten vendre una imatge moderada de la formació: "No vull que em vegin com un dels seus els qui han enfonsat aquest país", ha etzibat.

"M'agrada més Galeano que Juego de Tronos", ha deixat anar, distanciant-se de la sèrie que Pablo Iglesias posa sempre d'exemple i que fins i tot va regalar al rei Felip VI.

"Traït i enganyat" per com funciona la política a Espanya, Monedero -durant mesos a l'ull de l'huracà pels suposats cobraments de països sud-americans, amb Veneçuela al capdavant- ha deixat el seu desmarcatge: "Clar que hi ha tensió a Podem, però no només a la direcció sinó a tota l'organització", ha admès, donant per fet que hi ha dues ànimes a Podem -els qui volen mantenir i subratllar l'esperit de protesta i els qui aposten per la via institucional- i que ell no se sent còmode amb el amí triat.

stats